Založ si blog

Partnerstvá bez milovania.

Sú partnerstvá kde prídu deti a intímny život partnerov začne byť minimálny alebo až žiadny. Takto vlastne núti jeden z partnerov toho druhého do celibátu. Pokiaľ obidvaja partneri nemajú záujem o intímnosti, čo časom príde je to prirodzené. Ale myslím si že, je neférové keď jeden z partnerov má záujem sa milovať a ten druhý nie. Pokiaľ tento svet riadia energie a energie prechádzajú aj nami samotnými, takýmto postojom jedného z partnerov dochádza podľa mňa k prerušeniu prirodzeného harmonického toku energií.

Žena má iné energie a iné energie má muž, ako to aj východné kultúry poznajú jingové a jangové energie. Pri sexe, čiže pri hrubohmotnom spojení muža a ženy dochádza k výmene energií, plodenie je dokonca vraj až na druhom mieste. Obrovské škody v tomto smere zrejme napáchala aj cirkev, keď prezentovala pohlavný styk medzi mužom a ženou ako hriech ako niečo nečisté. Keď sa pozrieme do prírody, myslím si, že nikoho nenapadne povedať, že párenie medzi zvieratami je nečisté. Naopak je to všeobecne považované za niečo prirodzené.

Ďalší aspekt je, že keď by nedochádzalo k sexuálnemu styku v určitom živočíšnom druhu, následkom by bolo, že tento druh vyhynie. Preto zrejme dnes sme už dospeli do štádia, že vnímame sexuálny styk medzi dvoma ľuďmi ktorí sú spolu, ako niečo prirodzené, čisté. Preto ak jeden z partnerov zanedbáva toho druhého alebo mu úplne odoprie milovať sa s ním, vystavuje tohto svojho partnera nútenému celibátu, nevere, rozchodu alebo rôznym sexuálnym deviáciám.

Čo z tohto je dobré? Podľa mňa nič. Keď sa dvaja dali dokopy určite to nebolo kvôli tomu, aby boli v celibáte, čiže je to podvod, sebectvo zo strany jedného partnera. Neveru zakazuje Boh ako niečo nečisté zlé. Rozchod je bolestivý pre oboch a trpia aj deti keď sú. A rôzne sexuálne úchylky, deformácie to hádam ani nemusím hovoriť. Dnes to už vychádza na povrch a katolícka cirkev ktorá si vymyslela povinný celibát s tým má tiež bohaté skúsenosti.

Dnes ľuďom vládne neústupčivosť, tvrdohlavosť, zatvrdnutosť srdca, neschopnosť odpustiť si a udobriť sa. Potom prichádza aj k javom kedy jeden z partnerov prestane dávať druhému sexuálne uspokojenie. Dochádza pri tom akoby k zastaveniu toku jednej energie. A keď sa pozrieme na náš svet, na prírodu ako je všetko so všetkým poprepájané, je len logické, že niečo takéto bude mať neblahé následky.

Existuje čistá sexualita a špinavá sexualita. Podľa mňa čistá prirodzená sexualita je medzi partnermi, ktorí sú spolu. Špinavú sexualitu vnímam ako zverejňovanie nahoty a aktov. Pripadá mi to, že existuje prirodzený tlak naplniť svoju sexualitu. A keď sa čím ďalej viac ventilov čistej sexuality uzatvára, zvýšený tlak v celom systéme otvára ďalšie a ďalšie ventily špinavej sexuality, čo aj vidíme v telke a na internete. Lenže problém je, že kým čistá sexualita by mala mať blahodárne účinky na celú zem, tak špinavá sexualita bude mať zrejme zničujúce účinky.

Vidíme to všade okolo seba, do popredia sa dostávajú kadejaké sexuálne pomôcky, aby sa človek mohol uspokojiť sám, umelo. To je len prejav nezdravosti, neochoty milovať sa a odpúšťať si. Je to podľa mňa smutné, nič nenahradí prirodzený pohlavný styk medzi dvomi partnermi, keď si navzájom radostne dávajú.

Ďalšia rovina toho keď jeden z partnerov odopiera tomu druhému sexuálne uspokojenie je, že ho necháva akoby smädného a hladného. Ježiš povedal čo sejete, to zožnete. Takže teraz pri zvýšenom tlaku Svetla sa môže stať, že tieto nezdravé postoje vyrastú a dozrú až do štádia, že všetci budeme smädní a hladní. Neprší, Európa je vysušená a v plameňoch. Klesajú spodné vody a vyschýnajú potoky a rieky. Chýba im totiž životodarný element, dážď. Vody je pritom na planéte dosť. Ale celý klimatický systém akoby sa zbláznil, nefunguje dobre. Dážď je akoby umelo zadržiavaný.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1352529x
Priemerná čítanosť článkov: 2441x

Autor blogu

Kategórie