Založ si blog

Kde sa Matovič so Sulíkom bijú, Pellegrini vyhráva.

Ľudové príslovia často v sebe majú mnoho pravdy. Čerpajú totiž z vekov pred nami, z mnohých prežitých situácií. Jedným takým príslovím je aj kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. A skutočne má to aj logiku. Keď sú dvaja čo sa nevedia dohodnúť, najlepšie je keď príde tretí a vyrieši situáciu.

To čo predvádzajú Matovič so Sulíkom je už naozaj čistá psychiatria, ako to aj Boris Kolár pomenoval. Títo dvaja plytvajú svoju energiu a schopnosti na vzájomné útoky a nie na budovanie na prácu pre našu spoločnosť. Z toho logicky vyplýva, že úspech sa nemôže dostaviť, pretože sila potrebná na tvorenie hodnôt je vyplytvaná vo vzájomných konfliktoch.

Matovič a Sulík majú poslednú šancu zachrániť svoju vládu. Jednoducho mali by urovnať spory a začať normálne vecne komunikovať, čo je však málo pravdepodobné, že to dokážu. Alebo by jeden z nich mal z vlády odísť. Súčasná situáciu hovorí, že odísť by mal Matovič. Hoci sa on tomu zubami nechtami bráni svojím odchodom z postu ministra financií by podľa mňa viac získal ako stratil. Sulík sa podľa svojich vyjadrení odísť z vlády nechystá. Úplne najlepšie by bolo keby sa stiahli do úzadia obidvaja, aby snáď neutrpelo superEGO jedného z nich.

Konflikty by však mohli trvať aj keby sa obidvaja stiahli, pretože oni dvaja sú dominantní a mienkotvorní vo svojich stranách. V podstate tie strany vybudovali, takže lojalita ich členov sa dá očakávať a je aj správna. ALE realita pre obyvateľov Slovenska je taká, že ak so vzájomnými hádkami neprestanú pripadá mi to, že sú pre výstavbu Slovenska nepoužiteľní. Jednoducho prídu nové voľby a ani Sulík ani Matovič, ani SaS ani OĽANO nebudú súčasťou ďalšej vlády.

Každý je nahraditeľný. A nová vláda sa črtá podľa mňa pod vedením Petra Pellegriniho, ktorý sa celkom osvedčil. Vládu by mohli tvoriť niektoré z týchto strán Hlas, PS, Sme rodina, KDH, Maďari. Prinajhoršom ešte Smer, lepšie by to však bolo bez Smeru, aby tu bolo šanca na menej skorumpované a úspešnejšie Slovensko. Pri Ficovi totiž svieti výstražný výkričník. Je tu veľké riziko, čo by so svojou časťou moci a v získaných ministerstvách začal opäť dorábať.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369345x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie