Založ si blog

Kde sa Matovič so Sulíkom bijú, Pellegrini vyhráva.

Ľudové príslovia často v sebe majú mnoho pravdy. Čerpajú totiž z vekov pred nami, z mnohých prežitých situácií. Jedným takým príslovím je aj kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. A skutočne má to aj logiku. Keď sú dvaja čo sa nevedia dohodnúť, najlepšie je keď príde tretí a vyrieši situáciu.

To čo predvádzajú Matovič so Sulíkom je už naozaj čistá psychiatria, ako to aj Boris Kolár pomenoval. Títo dvaja plytvajú svoju energiu a schopnosti na vzájomné útoky a nie na budovanie na prácu pre našu spoločnosť. Z toho logicky vyplýva, že úspech sa nemôže dostaviť, pretože sila potrebná na tvorenie hodnôt je vyplytvaná vo vzájomných konfliktoch.

Matovič a Sulík majú poslednú šancu zachrániť svoju vládu. Jednoducho mali by urovnať spory a začať normálne vecne komunikovať, čo je však málo pravdepodobné, že to dokážu. Alebo by jeden z nich mal z vlády odísť. Súčasná situáciu hovorí, že odísť by mal Matovič. Hoci sa on tomu zubami nechtami bráni svojím odchodom z postu ministra financií by podľa mňa viac získal ako stratil. Sulík sa podľa svojich vyjadrení odísť z vlády nechystá. Úplne najlepšie by bolo keby sa stiahli do úzadia obidvaja, aby snáď neutrpelo superEGO jedného z nich.

Konflikty by však mohli trvať aj keby sa obidvaja stiahli, pretože oni dvaja sú dominantní a mienkotvorní vo svojich stranách. V podstate tie strany vybudovali, takže lojalita ich členov sa dá očakávať a je aj správna. ALE realita pre obyvateľov Slovenska je taká, že ak so vzájomnými hádkami neprestanú pripadá mi to, že sú pre výstavbu Slovenska nepoužiteľní. Jednoducho prídu nové voľby a ani Sulík ani Matovič, ani SaS ani OĽANO nebudú súčasťou ďalšej vlády.

Každý je nahraditeľný. A nová vláda sa črtá podľa mňa pod vedením Petra Pellegriniho, ktorý sa celkom osvedčil. Vládu by mohli tvoriť niektoré z týchto strán Hlas, PS, Sme rodina, KDH, Maďari. Prinajhoršom ešte Smer, lepšie by to však bolo bez Smeru, aby tu bolo šanca na menej skorumpované a úspešnejšie Slovensko. Pri Ficovi totiž svieti výstražný výkričník. Je tu veľké riziko, čo by so svojou časťou moci a v získaných ministerstvách začal opäť dorábať.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437121x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie