Založ si blog

Sulík má poslednú šancu.

Tento človek už dvakrát povalil vládu. Podľa môjho názoru ak to urobí tretíkrát, tak jeho koaličný potenciál bude nula. Ako sa vraví trikrát a dosť. Dvakrát to ešte nejako obkecal, ale keď 3krát z 3 vlád nedovládnete, to už nebude náhoda. Predpokladám, že po takomto kroku by ho už nikdy nikto do žiadnej vlády nezobral. Veď kto by chcel sabotéra, ktorý zvládne maximálne 1 až 2 roky vládnutia. Jeho rozumček môže hľadať výhovorky a argumenty aké len chce, už mu jednoducho veriť podľa mňa nebudú.

Takisto predpokladám, že stratí dôveru aj u voličov. Teraz má Sas celkom slušné preferencie okolo 15%, ale zdá sa mi, že to bol ich vrchol a teraz budú len padať. Totiž ukazuje sa pravá tvár týchto rozumárov. V ich DNA je okrem deštrukcie vlastnej vlády aj neochota pomáhať. Radičovej vláda stroskotala na Eurovale. Bolo to po celosvetovej hypotekárnej kríze a niektorým štátom bolo treba vydať záruky. Ale Sulík nechcel pomáhať. Dajme tomu, že prečo by sme mali Grékom pomáhať? Ale treba povedať aj B, aké problémy by nastali ak by tieto štáty začali krachovať. Prišiel Fico schválili Euroval a nič tragické sa neudialo.

Potom Matovičova vláda. Vstúpili rovno do celosvetovej korona krízy. Sulík došiel k záveru, že s Matovičom sa nedá. Dajme tomu, pán Matovič je svojský. Ale pozor vážení, hlavný dôvod mohol byť aj inde. Matovič chcel ako nažhavený zachraňovať zdravie a životy občanov, čo stálo veľa peňazí. Sulík sa opäť staval na zadné, lebo on proste pomáhať nechce iba ak minimálne. Nakoniec dosiahol svoje a Matoviča po roku vládnutia vymenil Heger.

Teraz za Hegera nastalo extrémne zdražovanie a opäť je problém. Sulík nechce pomáhať. Rokovali, rokovali zrejme tých variant pomoci bolo veľa, ale čuduj sa svete Sas sa ani jeden nepáčil. Veď prečo by sa bohatým mali zvyšovať dane, nech bedač aj skape. A úplná čerešnička na torte, že Sulík blokuje dane na hazard a alkohol namiesto toho, aby sa pomohlo učiteľom či iným v štátnej správe. Tak toto už je neobhájiteľné. Neviem či tam má kamarátov alebo sponzorov v biznise s alkoholom a hazardom, ale toto mi príde ako čistý lobyzmus. Nezdaniť alkohol a hazard, ktoré pôsobia v spoločnosti toxicky, to je čisté šialenstvo v tejto situácii.

Dobre sa na Sulíka a jeho stranu pozrite. Pod maskou odborníkov a strany zdravého rozumu, nájdete lobystov pre elitu, ľudí čo reálne nechcú pomáhať, falošných chladných rozumárov, šarlatánov a egoistov. Vyzerá to, že Sulík aby sa nezvýšili dane jeho kamošom urobí čokoľvek aj povalí vládu. Zrejme si z toho ťažkú hlavu nerobí. Ale podľa mňa ak to urobí tretí krát, tak dôveru od občanov už nezíska a ani do koalície ho už nikto nezoberie.

Problémový je ešte aj názov tejto strany Sloboda a solidarita. Vzhľadom na to ako sú nastavení členovia tejto strany predpokladám jej rozkol, zmenu názvu alebo úplný zánik. Pretože každé slovo má nejaký zmysel a energiu. Oni so svojím vnútorným nastavením nemôžu mať v názve strany solidarita. Niekto sa možno nad tým zasmeje, ale ja verím v silu slova. Mali by sa radšej premenovať na Stranu podnikateľov Slovenska, Stranu amatérov Slovenska alebo Stranu antisociálne Slovensko, to by ich zrejme lepšie vystihovalo.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356292x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie