Založ si blog

Cirkvi prekážajú vzniku Tisícročnej ríše.

Ak má skutočne nastať Tisícročná ríša mieru a pokoja aká cesta k nej vedie? Privedú nás k nej súčasné cirkvi, ktoré rozdávajú odpustky ako na bežiacom páse? Alebo je podmienkou vzniku Tisícročnej ríše to, že sa ľudia polepšia a začnú sa správať oveľa lepšie? Kľudne reagujte pod článkom. Ja osobne si myslím, že my ľudia sa musíme najprv polepšiť, až potom môže vzniknúť Tisícročná ríša.

Z tohto pohľadu vnímam správanie sa kresťanských cirkví ako veľkú prekážku vzniku Tisícročnej ríše. Cirkvi svojím ľahkovážnym sľubovaním odpustkov podporujú v ľuďoch ich zlé stránky. Veď keď je také ľahké prísť k odpusteniu, potom sa nemusia nejako extra namáhať a môžu pohodlne zotrvávať vo svojich nesprávnych návykoch. Ale je toto zlučiteľné s dokonalou Božou spravodlivosťou? Áno Božia láska nám môže odpustiť, ale malo by k tomu dôjsť v dokonalej spravodlivosti. To znamená, že ten čo pochybil by si mal svoje odpustenie skutočne zaslúžiť.

Verím tomu, že každý skutok môže byť odpustený, po adekvátnom spravodlivom odpykaní. Verím tomu, že každý kto ešte dýcha má šancu sa zachrániť. Ale vyzývam kresťanské cirkvi nech nasmerujú svojich veriacich na správnu cestu. Nech sa vzdajú bezuzdného rozdávania odpustkov a radšej poradia svojim veriacim, aby 1 zlý skutok zahladili 3 dobrými. Radšej nech sú v pluse ako v mínuse. Lebo my tvoríme, síce v malom ale tvoríme. A to čo tvoríme by malo byť dobré a pekné. Každý deň okolo seba rozsievame. Ale všetko čo rozsievame narastie a my budeme musieť prijať z toho úrodu. Nikto sa pred tým neubráni.

Doteraz ľudia napáchali veľa zlých vecí. A koľko si navzájom naubližovali. Cirkev nech nespochybňuje Ježišove: „čo sejete, to zožnete!“. Pretože každý jeden ľudský čin dostane svoju úrodu – jednoducho vráti sa pôvodcovi aj s úrokami. To nezmení nikto ani cirkev – to sú zákony stvorenia platné od počiatku, o ktorých nám Ježiš povedal. Preto najlepšia cesta ako zahladiť zlý skutok je urobiť radšej viac dobrých skutkov. Tie nutne takisto prinesú svojmu pôvodcovi dobrú úrodu. Alebo sa to môže rozuzliť tak, že to oslabí spätný účinok toho zlého skutku.

Ľudia prestaňte žobroniť v cirkvách o odpustky. Radšej sa pripravte znášať následky vašich zlých skutkov – lebo spravodlivosť Božia je dokonalá. Existuje však cesta k vykúpeniu z týchto vašich zlých skutkov. Začnite konať dobré skutky, čím viac tým lepšie. Toto je podľa mňa jediná cesta ako výrazným spôsobom eliminovať to zlé čo sa na vás valí. Ale buďte pripravení na úrodu vašich zlých skutkov – lebo tie sa musia prejaviť hoci len symbolicky. Zabudnite na cirkevné odpustky, radšej začnite uvažovať čo to znamená Božia dokonalosť.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355582x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie