Založ si blog

Načo sa vlastne snažiť o svetlé výšiny?

V dnešnej dobe nie je veľmi populárne byť dobrý a slušný. Proste sa to nenosí. Vyzerá to, že drzí darebáci a gauneri sa majú lepšie. Vedia ako v tom chodiť. Lenže aj keď takýto ľudia môžu zaznamenať krátkodobé úspechy, z dlhodobého hľadiska je takéto konanie neudržateľné.

Je tu však oveľa dôležitejší faktor – vlastná existencia človeka. Pozrite sa okolo seba tu v našich končinách všetko podlieha rozkladu. Hemží sa to tu životom, ale všetko neustále vzniká a zaniká, taký je tu na zemi kolobeh života. Toto dokážu vnímať aj materialisti, len oni z nejakého dôvodu hovoria že život je v samotnej hmote. Duchovný princíp však hlása, že hmota je len obal a samotný život sa skrýva v duchovnom (človek) a bytostnom (zvieratá).

Dnes už dobre vieme, že aj planéty podliehajú rozkladu, vieme aj o čiernych dierach ktoré všetko rozomelú a rozmetajú na prach. No a z duchovných výšin je nám zvestované, že aj naša planéta sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Obilie dozrelo = ľudskí duchovia majú už byť zrelí, nastáva čas žatvy a triedenia. Boh ako dobrý hospodár si ponechá len to čo má hodnotu, oddelí zrná od pliev.

Vyzerá to, že celý systém je nastavený tak, že toto všetko sa deje automaticky. Naším cieľom by malo byť stať sa čistými a nebyť zaťažení vinou, aby sme sa mohli doslova povzniesť nad hmotu do jemnejších častí stvorenia. Až napokon doputujeme do raja = časti ktorá už nepodlieha rozkladu. Takto po lopate nám to vysvetľuje Abd-ru-schin, aby sme už konečne pochopili, že žiť poctivo sa oplatí. Ježišovi mnoho ľudí nerozumelo, ale dnes už má byť v tomto jasno, je chcené aby sme tomu konečne chápali. Ak však niektorí ľudia stratili úplne schopnosť porozumieť týmto veciam, stalo sa tak ich vlastným rozhodnutím. Alebo ak napriek všetkému chce ísť človek podľa svojho uváženia, je to jeho vec má na to plné právo, slobodná vôľa je neoddeliteľnou súčasťou každého z nás.

Niektorým ľuďom ich rozumček našepkáva, že tento systém sa dá obísť a keď to dokážu nemusia sa namáhať a môžu si žiť v blahobyte. Kadejakí falšovatelia peňazí, zlodeji, vrahovia, prostitútky a im podobní si myslia akí sú chytrí, že oni ten systém obídu, oklamú a zo všetkými vybabrú. Že proste prídu k veľkému majetku nepoctivo. Pri tomto však spomeniem len Ježišov výrok: „čo vám to osoží, keď aj celý svet získate, ak pritom stratíte svoju dušu?“

Neubližovať druhým pri svojom putovaní svetmi a žiť v čistote to je cesta nahor do večných ríš ducha. To že dnes milióny ľudí tvrdia opak alebo tomu neveria, podľa mňa na tom nič nezmení. Každý je zodpovedný v prvom rade sám za seba. Každý z nás dostal rovnaké dary. Jedným z tých darov je schopnosť vyciťovania = vnútorný hlas = svedomie. Ak tento dar niekto zahrabal alebo úplne potlačil je to jeho vlastná vina. Pretože každý sám má skúmať čo je pravda a čo nie, či existuje duša, Boh a posmrtný život.

Ježiš sem na zem prišiel preto, ako on hovoril, že sme zablúdili. Ale my sme zablúdili v chápaní vo vnímaní, aby sme tomu správne rozumeli. Jednoducho naše názory sa stali nesprávne, falošné. Ježiš prišiel aj napriek tomu, že vedel aké obrovské nepriateľstvo a utrpenie od ľudí ho čaká, a predsa nám priniesol pravé poznanie. Dokonca keď videl, že sa blíži jeho koniec a ako sú na tom ľudia tej doby s chápaním,  prosil Otca, aby nám poslal Pomocníka, Ducha pravdy, ktorí nás uvedie do všetkej pravdy.

Je obrovskou chybou všetkých predstaviteľov kresťanských cirkví, že tohto Pomocníka neočakávali. Oni mali v rukách písma, oni to mali vedieť. Zákonníci, farizeji a Židia celkovo boli v tomto lepší ako my kresťania – oni aspoň Mesiáša očakávali. Dnes sú však už písma prístupné širokej verejnosti. Ten sľúbený Pomocník tu už aj bol a je známy ako Abd-ru-schin. Teraz je len na samotných ľuďoch či sa budú držať svojho vlastného vedenia, cirkevných výkladov alebo začnú skúmať Posolstvo prinesené z výšin od Abd-ru-schina.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1352449x
Priemerná čítanosť článkov: 2441x

Autor blogu

Kategórie