Založ si blog

Ako odčiniť zlé myšlienky, slová a činy?

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí ešte nedosiahli dokonalosť, možno vás bude zaujímať ako napraviť svoje pochybenia. Urobiť niečo zlé môžeme myšlienkou, slovom alebo skutkom. Keď nás následne začne hrýzť svedomie, je to jasný signál, že sme urobili niečo nesprávne.

U takéhoto človeka sa môže objaviť potreba ublížiť si, aby tým odčinil to zlé čo urobil. Tu chcem len upozorniť, že toto nie je správna cesta, pretože naše telo je chrám a aj ublížiť sám sebe by bolo zlým konaním.

Ďalšia možnosť je ísť do niektorej cirkvi za predstaviteľom tejto cirkvi, vykonať nejaké cirkevné úkony a požiadať o odpustenie hriechu. Toto je dosť bežné konanie a samotné cirkvi na to nabádajú. Keď však pozrieme do minulosti čo sa dialo s odpustkami, súdny človek toto nemôže považovať za správne. Abd-ru-schin to len potvrdzuje, keď vysvetľuje, že keď aj Ježiš niekomu povedal odpúšťajú sa ti tvoje hriechy, mohlo sa tak stať až po odpykaní viny dotyčného človeka. A keď on ako Syn Boží, videl, že nastalo vyrovnanie, mohol ako ten čo je jedno s Bohom povedať odpúšťajú sa ti hriechy – pretože to bolo reálne.

Ale keďže všetci predstavitelia všetkých cirkví sú len duchovné bytosti a nie sú jedno s Bohom, nemôžu ani vysloviť niečo také, ako odpúšťajú sa ti tvoje hriechy. Oni sami môžu odpustiť len to, čo bolo spáchané voči nich samotným, inak nič. V tomto smere sa už za 2 tisíc rokov napáchalo veľa zla a neprávostí, bolo by to najvyšší čas zrušiť alebo ľudia sami by sa mali toho vzdať ako niečoho nedôstojného, dehonestujúceho Božiu spravodlivosť.

No a tretia možnosť ako napraviť svoje zlé myšlienky, slová a činy je vyvážiť ich dobrými myšlienkami, slovami a činmi – najlepšie ich prevážiť, aby zrazu to dobré prevažovalo. V takomto prípade dôjde podľa Abd-ru-schina k tomu, že síce sa nám budú vracať aj tie zlé následky, ale súčasne sa nám začnú vracať aj tie dobré. Takže tie zlé budú oslabované tými dobrými, ich účinok bude miernejší a jemnejší. Samozrejme pomôže ak si vinu priznáme a tie zlé následky prijmeme vo svojom vnútri so slovami, áno Pane urobil som chybu toto si zaslúžim. Verím tomu, že priznať si chybu je vždy poľahčujúcou okolnosťou či už v pozemskom alebo duchovnom.

Následne takýto človek, ktorý pochybil a zistil, že toto nie je správna cesta môže začať robiť celé reťaze dobrých myšlienok, slov a skutkov. Sám potom zistí aké pomoci a požehnania začnú k nemu prúdiť. Môže sa tešiť z dokonalej spravodlivosti Božej a smerovať svoje kroky do svetlých výšin, kde utrpenie a bieda nemajú svoje miesto.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370266x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie