Založ si blog

Čo sa deje po pozemskej smrti

Najprv dochádza k odlučovaniu duše od pozemského tela. Tu je dobré ak človek nie je príliš viazaný na hmotu, pretože potom je jeho odlučovanie ťažšie a bolestivejšie.

Keď je tento proces ukončený, duša sa uvoľní a pozvolna stúpa alebo klesá presne podľa jej aktuálneho stavu. Abd-ru-schin vysvetľuje, že aj každá duša má svoju váhu. Čím bol človek lepší je aj jeho duša je jemnejšia a tým aj ľahšia, takže môže stúpať nahor – až do prostredia rovnorodej tiaže alebo hustoty a tam zastane, to je jej nový domov. Naopak čím bol človek horší a viac pripútaný na hmotu, je aj jeho duša ťažšia a po uvoľnení samočinne klesá nadol až kým nepríde do rovnorodého prostredia.

Všetko toto sa riadi zákonom tiaže – jednoduchou fyzikou. Nepomôžu žiadne cirkevné odpustky ani posledné pomazanie – jednoducho ide o samočinný dej s maximálnou spravodlivosťou. Je to podobné ako keď korkový štopeľ ponoríte do vody a on vypláva nahor, pretože je ľahší. A naopak dajte na vodnú hladinu železo tak sa ponorí, pretože je ťažšie.

Samozrejme duše ktoré stúpajú alebo klesajú putujú aj k dušiam s podobnými vlastnosťami. Takže tí dobrí prídu k rovnako dobrým a tí zlí k rovnako zlým. A čo je nemenej dôležité existujú úrovne, ktoré podliehajú rozkladu, tak ako to vidíme aj tu na zemi napr. jablko najprv kvet, potom rast, zrelosť, prezretie a zánik.

A sú aj oblasti, ktoré nepodliehajú rozkladu – to je ten spomínaný raj, kde už nehrozí rozklad a ľudský duchovia tam žijú večne v krásnej harmónii. Takže to je vlastne tá pointa, prečo máme byť slušní a dobrí, kvôli týmto zákonitostiam, ktoré ľudstvo neustále tvrdošijne odmieta. Avšak tým, že niečo popierame, to neznamená, že to neexistuje. To je len taká pštrosia politika.

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 565
Celková čítanosť: 1373319x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie