Založ si blog

Podvodníci, zlodeji a vrahovia z karmického pohľadu

Prečo niekto podvádza, kradne alebo je schopný aj zabiť? No predovšetkým je to preto, že z toho môže získať veľa peňazí za malú námahu. Je to akoby oklamanie systému, či spravodlivosti. Títo ľudia sa cítia byť nesmierne múdri. Ale je to len rozumová múdrosť úzko pozemsky ohraničená aj to subjektívne skreslená a zdeformovaná. Z týchto ľudí cítiť akúsi namyslenosť, povýšenectvo myslia si, že sú čosi viac ako bežní občania, ktorí poctivo pracujú. Oni si skutočne myslia, že dokázali oklamať systém, zvíťaziť nad ním.

Ak však existuje dokonalá spravodlivosť Božia, títo páchatelia zlého musia za svoje zločiny zaplatiť do posledného centu. Ak existuje karma o ktorej hovoril Budha aj Ježiš, tak sa trestu nijako nedá vyhnúť. Ani keď podplatia cirkev rôznymi darmi, ani cirkev nemá moc zbaviť ich hriechov a samočinných karmických následkov ktoré nutne musia na týchto páchateľov prísť. Hoci si títo páchatelia myslia o sebe, že sú neskutočne prefíkaní, podľa karmického pohľadu sú to totálni hlupáci.

Pretože ak niekomu ukradli veľké peniaze a ešte pritom niekoho zranili alebo zabili, všetko to raz budú musieť aj s úrokami vrátiť a škody nahradiť. Bolesť ktorú spôsobili budú musieť sami zažiť, ale zosilnenú. Pretože Ježiš povedal: „Čo sejete, to zožnete! 4 slová ale nie je tam žiadne možno zožnete, ale len (určite) zožnete. Ako nejaká samozrejmosť, nevyhnutnosť o ktorej my nevieme alebo sa ju snažíme všemožne popierať. A ďalšia rovina – seje sa jedno semienko, ale žne sa ich mnoho. To hovorí o tom, že takýto páchateľ zažije väčšie utrpenie ako sám spôsobil. My máme totiž rozmnožovať vo stvorení to dobré a nie to zlé.

A pritom je škoda každého. Aj keď hriešnik hlboko padne a príde o svoju dušu je ho škoda. Pretože, keby nepáchal zlo, taktiež mohol byť bohatí. Len keby žil podľa zákonov, tá cesta by bola náročnejšia a dlhšia. ALE títo ľudia by nečelili karmickým následkom zlého konania. Každý z nás má nejaké dary – talenty. Aj títo páchatelia zla majú tie talenty a môžu ich použiť aj na prospech spoločnosti. Môžu legálne podnikať, tak že nikoho neokradnú, nepodvedú a nezabijú a taktiež sa môžu stať slávnymi, úspešnými a bohatými.

Takže je skutočne škoda keď svoju silu, šikovnosť a iné talenty používajú na páchanie zla. Ak totiž skutočne existuje dokonalosť Božia a karmické následky je ich konanie smiešne a totálne hlúpe.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370883x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie