Založ si blog

Ľudská túžba po pomste

Ľudské červy napáchali obrovské škody svojou túžbou po rýchlej odplate. Vzniká tak nebezpečný kolotoč vzájomnej odplaty, kde sa každá strana cíti poškodená.

Naproti tomu tu máme Písmo – Starý zákon, kde sa píše: Boh: „Moja je pomsta, Ja odplatím!“ Pripomína sa to aj kresťanom v liste Rimanom 12, Ježiš takisto hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“, Budha hovorí o karmickom zákone.

Takže ide o to, že ak bolo niekomu ublížené, tento dotyčný sa má samozrejme brániť. Ale pomstiť by sa nemal. Pretože buď mu bolo ublížené spravodlivo, že jednoducho mal byť potrestaný alebo ak tomuto človeku niekto ublížil neprávom, dokonalá spravodlivosť Božia mu to odplatí tým najdokonalejším spôsobom. Ak poškodený odolá pokušeniu pomstiť sa sám, nezaťaží sa hriechom, karmou.

Tieto skutočnosti nám boli zvestované v Písmach. Skutočne veriaci ľudia by sa mali podľa toho riadiť, mali by to aspoň vyskúšať a sledovať čo sa bude diať. Ak sa totiž ide niekto vo svojej nedočkavosti sám pomstiť, stáva sa aj on páchateľom, na ktorého sa NUTNE vzťahuje opäť ten istý karmický zákon Boží. Takže aj na neho musí prísť spravodlivá Božia odplata.

Skutočný veriaci, ktorý je trpezlivý, by hľadal chybu aj v sebe či snáď v minulosti nepochybil, že bol teraz terčom útoku. A ak tomu tak nebolo vzdal by sa pomsty a vo svojej hlbokej viere by odplatu nechal na Hospodina. Kto seje vietor, zožne búrku. Takže odplata príde aj s úrokami a bude spravodlivá do najjemnejších detailov. A čo je na tom najlepšie, poškodený sa sám nepoškvrní hriechom, nenaviaže si na seba novú karmu, čo je predpoklad jeho ďalšieho úspešného a šťastného života.

Takže sú len 2 možnosti, to jest 50 % na 50 %. Preto si myslím, že aj tí najzarytejší odporcovia týchto tvrdení by si to aspoň raz v živote mohli vyskúšať, aby o tom získali živý dôkaz. Len niečo tvrdohlavo obhajovať nemá zmysel, ani stavať sa milión krát proti Božiemu slovu. Človek nemôže bez ujmy svoju vôľu stavať nad vôľu Božiu. Keby tých možností bolo mnoho možno by to človeka do istej miery ospravedlňovalo. Ale ak sú len 2 možnosti, je podľa mňa veľmi nerozvážne nevyskúšať tú druhú možnosť o ktorej nám zvestoval Boh slovami prorokov, či apoštolov.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 12:59

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376614x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie