Založ si blog

Vďaka že si prišiel Ježiš

Skutočne vďaka Ježiš, že si prišiel medzi nás hoci si dobre vedel aký je svet a čo môžeš od mnohých ľudí očakávať.

Vďaka, že si priniesol do tohto chaosu a tvrdohlavej dogmy slová tvojho Otca. Dnes je svet preplnený rôznymi názormi a každý si verí niečomu po svojom. Podobné to muselo byť aj v časoch Ježišových aj keď nie v takom meradle. Ale ľudia mali aj vtedy vlastné predstavy o fungovaní sveta a o Bohu.

Dnes je to už pravda viac o fungovaní hmotného sveta. Málokto už verí, že tou hmotou môže niečo alebo niekto hýbať, že môžu existovať železné zákony podľa ktorých sa musí všetko hmotné riadiť. Preto som veľmi rád, že Ježiš prišiel = narodil sa tu na zemi, aby ľudia vlastnými ušami mohli počuť Božie vysvetlenia. Len trochu problém je, že ľuďom to už vtedy nejako nešlo do hláv.

Buď sa to nezhodovalo s ich predstavami o Bohu a duchovnom alebo boli už príliš upnutí na hmotu. Keď Ježiš hovoril mnohých to k nemu priťahovalo ako magnet. Muselo z Neho vyžarovať niečo výnimočné a tiež činil nevídané veci. Ale aj mnohí čo Ježiša počúvali, jednoducho nevedeli uveriť tomu čo rozprával, tak to muselo byť pre nich neuveriteľné. Akoby z iného sveta. Ale Ježiš aj prišiel z iného sveta.

Dnes sa už málokto vôbec zamýšľa nad Ježišovými slovami. Ale pre tých, ktorí chcú sú stále tu. Jeho slová treba vnímať srdcom = duchom = citom, pretože pozemský rozum na to nestačí. Vďaka za zvesť, že smrťou sa nič nekončí a mnoho iného. Je ťažké tomu uveriť, ale možno hlavne preto, že my sami sme si už dopredu utvorili svoje vlastné predstavy. Ježiš však priniesol Svetlo = poznanie zhora, ktoré nám môže priniesť obrovský úžitok a požehnanie. Úprimná vďaka za to. 

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369007x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie