Založ si blog

Testovanie deň – D

Dalo sa čakať, že s tak veľkou akciou budú problémy. Ale dobre keď už vláda neustúpila od celoplošnej formy testovania tu je aspoň pár rád ako to možno ešte zachrániť.

Napríklad niektoré malé dedinky by mohli byť zlúčené s okolitými väčšími obcami – takto by sa ušetrilo pár zdravotníkov. Tí čo by sa vedeli odviezť autom by prišli do susednej dediny, tí čo nie tak by ich mohli oviezť príslušníci armády. Administratívny pracovníci v zrušenom obvode by posilnili kapacitu zlúčeného odberného miesta.

Vykrytie hluchých časov. Ak napríklad na niektorom odbernom mieste nikto nečaká v rade, príslušníci armády by ihneď mali telefonovať do susedných odberných miest, že môžu niektorých ľudí nasmerovať ku nim. Jednoducho mali by byť v stálom kontakte príslušníci armády aspoň v rámci okresu, aby zdravotnícke tímy, ktoré sú obmedzené boli plne vyťažené.

Vytvoriť potvrdenieNeotestovaný z dôvodu nedostatku kapacity. Nech už je v tom poriadok. Ak sa budú musieť ľudia preukazovať negatívnym alebo pozitívnym testom musíme myslieť aj na ľudí, ktorí sa jednoducho nestihnú otestovať. Treba týmto ľuďom vystaviť nejaké potvrdenie od príslušníkov armády, že sa chceli dať otestovať, ale z kapacitných dôvodov sa to nedalo. Na týchto ľudí by sa mali vzťahovať všetky podmienky ako na ľudí s negatívnym testom. A je už na rozhodnutí vlády, či týchto ľudí budú v čo najbližšom čase pozývať na pretestovanie. Alebo je v hre možnosť, že tí čo nebudú otestovaní teraz sa otestujú budúci víkend a ostatní už druhýkrát nebudú testovaní.

Písal som už predtým o tom, že sa to zrejme vláde nepodarí v tak krátkom čase všetko zrealizovať. Vláda mohla postupovať metódou priority a kapacít. To jest lokality kde je najväčší výskyt ochorenia tam nasmerovať zdravotnícke kapacity. A takto ísť postupne. Nebol by vôbec stres, pretože by sa testovalo toľko, koľko by bolo k dispozícii zdravotníkov. Aj toto je jeden zo spôsobov.

Ja osobne sa testovať pôjdem ak to kapacity dovolia. Držím palce všetkým čo to organizujú, aby to vyšlo. Ale len odporúčam vláde, aby sa do budúcna pustila len do takých projektov, na ktoré má materiálno technické vybavenie a personálne pokrytie. To je len dobrá rada. Takto nebudú stresovaní občania, ale ani tí ktorí to všetko majú zabezpečiť. Osobne si myslím, že Covid-19 nedokážeme zničiť tak ako ani iné vírusy. Môžeme proti nim len systematicky bojovať. Tak ako ani po sto rokoch chrípka nezmizla z povrchu zemského, tak zrejme ani Covid-19 nezmizne a je dosť možné, že to už budeme riešiť každý rok.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369392x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie