Založ si blog

Štát by mal povolať šičky do služby

Ak sú dnes ochranné tvárové rúška nezohnateľným tovarom, riešením je vyrobiť si ich. Potrebujeme ženy čo to dokážu a majú na to vybavenie (šijací stroj) a takisto potrebujeme na to čo najvhodnejší materiál. Keď sme už v stave núdze štát by mal myslieť strategicky. Štát by mal vyzvať všetky šikovné ženy čo dokážu rúška vyrobiť nech sa toho chopia a nech rúška vyrábajú a predávajú za primerané ceny. Ak vie dnes niekto vyrobiť a predať rúška to nie je hynizmus, ale služba národu za primeranú odmenu.

Štát by tým ženám mal priviezť všetok materiál čo potrebujú a podporiť ich v šití rúšok. Prirovnal by som to k mobilizácii, veď sme akoby vo vojnovom stave. Ďalej nech sa zatvára všetko čo je nutné, ale neprežeňme to, aby to nebolo kontraproduktívne. Napr. dnes prehodnotili že autoservisy môžu byť otvorené a je to správne, veď doprava nemôže zastať. Podobne by mali povoliť otvorenie krajčírskych dielní a galantérií, kde si ľudia môžu kúpiť potrebný materiál na výrobu rúšok. Veď v každom meste sú krajčírske dielne a mohli by produkovať tak nedostatkové rúška. Pretože tá firma z Bánoviec čo ide šiť rúška to bežný občan neuvidí, to pôjde pre zdravotníkov a policajtov.

V stave núdze podľa mňa štát dokonca môže nariadiť, aby tie krajčírky ostatné veci nechali tak a šili rúška. Stačí ak by pri každej dielni bol jeden policajt a kontroloval to a samozrejme dohliadal na to aby ľudia boli disciplinovaní, keďže môžeme predpokladať, že pred takýmito dielňami by sa tvorili rady. A takisto prídelový systém 1 človek dostane len 1 rúško. Aj niektoré firmy majú šičky, s týmito by mal štát tiež rokovať, či nemajú nejaké voľné kapacity. Veď mi nemôžeme len bezmocne čakať a nervózne zháňať niečo čo sa nedá zohnať. Zdravotníci upozorňujú, že sa im míňajú rúška aj celotelové obleky jednorázové. Som presvedčený že aj tieto celotelové obleky by naše šičky alebo šikovné ženy v domácnosti dokázali vyrobiť.

Zobuďme sa už konečne. Žijeme v takej dobe, že keď niečo potrebujeme zháňame to v obchodoch. Ale ono sa to dá často i vyrobiť. Oceňujem všetkých čo si rúška vyrobili sami a tiež takých čo ich dokonca predávajú cez internet. Áno verím, že je to správne takto si vzájomne pomáhame. Preto chcem vyzvať všetky šikovné ženy nech šijú a predávajú rúška – náš národ vás práve teraz potrebuje. Takisto chcem vyzvať vládu nech takisto apeluje na všetky ženy čo dokážu rúška ušiť, aby ich materiálne a morálne podporili. Štát nemôže len prikázať nosenie rúšok, musí ich ľuďom aj zabezpečiť alebo v maximálnej možnej miere vyjsť v ústrety tým, čo tie rúška dokážu vyrobiť. Lepšie sú rúška z obyčajnej látky ako nič.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356228x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie