Založ si blog

Voľme citom

Zalovte vo svojej pamäti. Určite boli nejaké prípady keď ste mali z niekoho dobrý alebo zlý prvý dojem – to jest vnímanie citom. Potom vplyvom okolností ste boli nabádaní aby ste svoj názor zmenili. Ale nakoniec ste zistili, že predsa len ten prvý dojem bol správny.

Je to ťažko vysvetliť ale podľa mňa to funguje. Myslím si, že toto pravidlo platí všeobecne na všetky oblasti. Takže vám odporúčam riadiť sa svojím citom aj pri hlasovaní v zajtrajších voľbách.

Ak voliť nejdete je to vaše právo. Chápem máme vysoké očakávania na ľudí, ktorí majú riadiť našu krajinu. Súčasné politické strany sú pre mnohých ťažká voľba pretože každá má kauzy a chyby alebo ponúka aj to s čím už nesúhlasíme. To čo je v ponuke je však akoby obrazom našej spoločnosti a tiež výsledkom systému ktorý platí. Realita nie je vôbec pekná. Ale je podľa mňa vždy lepšie ísť voliť aj keď tou voľbou zlepšíme situáciu hoci len nepatrne možno o 1%. Aj vtedy je to lepšie ako neísť voliť.

Na čele krajiny by sme myslím si chceli vidieť špičkových odborníkov a morálne čistých ľudí – pevné charaktery. Otázne je či je to pre takých ľudí atraktívne zamestnanie. Pretože povedzme si úprimne pomaly primátori väčších miest zarábajú viac ako ministri a to nehovorím o špičkových manažéroch a riaditeľoch väčších firiem, kde sú zárobky niekoľko násobne vyššie ako zarába premiér alebo ministri. To tiež stojí za zamyslenie. Ako sa hovorí za málo peňazí málo muziky. V našom prípade za málo peňazí málo kvality odbornej aj morálnej.

Čo sa týka poslancov Národnej rady tam by som platy nezvyšoval a mohlo by dôjsť k výraznému preriedeniu ich počtu. Mne osobne by vôbec nevadilo keby ich tam bola len polovica. Systém ktorý tu máme nejakí ľudia nastavili. Neviem či si uvedomujete, že celý ten systém môžeme aj reálne zmeniť, aby to celé lepšie fungovalo? Len to by ľudia museli byť aktívni a združovať sa za účelom presadenia určitej požiadavky. Pretože jeden človek má malú váhu, ale keď sa ich tisíce spoja za účelom presadenia konkrétnych vecí, tak to bude mať určite väčšiu váhu a reálnu šancu na presadenie. Nehovorím o situácii keď by sa na niečom zhodla nadpolovičná väčšina národa – to by bolo pre politikov ultimátum a bolo by ich psov povinnosťou tieto požiadavky presadiť.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376500x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie