Založ si blog

Štrajkujúci autodopravcovia musia mať jednotné a reálne požiadavky

Ja osobne oceňujem štrajk autodopravcov, pretože ľudia čo podpisovali zmluvu na mýtny systém už dávno mali sedieť v base a prísť o majetok.

 

Chcem len vyzvať autodopravcov, aby prekonali svoje egá a zjednotili svoje požiadavky. Pretože ak jedna časť z nich bude mať iné požiadavky ako tá druhá časť autodopravcom alebo ak sú to dokonca protichodné požiadavky ako má s nimi minister rokovať? Veď tu potom vzniká Absurdistan.

 

Taktiež by mali štrajkom len obmedzovať a neohroziť nikoho na živote a zraví. Zatiaľ čo som videl tak púšťali sanitky a kamióny so živými zvieratami. Buďte naďalej ľudský a spoločnosť vás o to viac podporí. Nevytvárajte fatálne situácie ale primeranou formou upozorňujte na rozkrádačky a nevýhodné podmienky či zmluvy.

 

Taktiež dávajte reálne požiadavky. To jest aby vaše požiadavky boli aj technicky realizovateľné. Na to netreba tiež zabúdať. Napríklad pozastavenie výberu mýta je podľa mňa úplne nereálna požiadavka. Veď štát mýtny systém ani nevlastní, je to v rukách súkromnej spoločnosti. Je to ako keď podpíšete nevýhodnú zmluvu. V tomto prípade si myslím, že brutálne nevýhodnú. Ale keď ste to raz podpísali, tak tú zmluvu plniť musíte.

 

Treba tlačiť na to, aby niekto za túto situáciu bol aj potrestaný. Inú cestu nevidím. A štát keď urobil zlú zmluvu tak nech autodopravcom uľaví aspoň tam kde má dosah, daňami alebo podobne. Ale ja sa skutočne čudujem, že kde to žijeme, že nikto ešte nepodal trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Veď zmluva na mýto bola čistá zlodejina.

 

Veď ak sa od spustenia mýta v roku 2010 vybralo 1,5 miliardy euro, tak jasné že sa každý spýta kde sú tie peniaze kam išli? Polovicu zobrala súkromná spoločnosť. To by sa ešte dalo nejako predýchať aj keď to bola tá najdrahšie ponuka. Ale to že štát ani po zaplatení obrovských miliónov mýtny systém nevlastní a de fakto by si ho mal ešte raz kúpiť, tak to sa môže stať len na Slovensku, to sa už predýchať nedá. Len to ukazuje arogantnú drzosť politikov, ktorí si myslia že sú nad zákonom – ale nie sú.

 

Autodopravcovia môžu využiť, že sa blížia voľby a upozorňovať na túto obrovskú zlodejinu. Verím tomu, že to nebude zbytočné. Ak si tu na Slovensku totiž nedokážeme vytvoriť systém, kde sa za chyby, korupciu a zlodejstvá tvrdo platí – budeme za to platiť my tým zlodejom. Je to všetko o našej neschopnosti a ľahostajnosti a naopak o šikovnosti a bezohľadnej drzosti tých čo nás okrádajú. Oni majú moc a peniaze, majú navrch. Naša sila je len v tom, že nás je veľa a že nás štát potrebuje, aby sme ho živili.

 

Skutočne tu ak sa nenastolia tvrdé podmienky a ak sa tí čo fatálne pochybili nezačnú zatvárať do basy a ak sa nezačne siahať im na majetok – tak to ďaleko nedotiahneme.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371073x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie