Založ si blog

Štrajkujúci autodopravcovia musia mať jednotné a reálne požiadavky

Ja osobne oceňujem štrajk autodopravcov, pretože ľudia čo podpisovali zmluvu na mýtny systém už dávno mali sedieť v base a prísť o majetok.

 

Chcem len vyzvať autodopravcov, aby prekonali svoje egá a zjednotili svoje požiadavky. Pretože ak jedna časť z nich bude mať iné požiadavky ako tá druhá časť autodopravcom alebo ak sú to dokonca protichodné požiadavky ako má s nimi minister rokovať? Veď tu potom vzniká Absurdistan.

 

Taktiež by mali štrajkom len obmedzovať a neohroziť nikoho na živote a zraví. Zatiaľ čo som videl tak púšťali sanitky a kamióny so živými zvieratami. Buďte naďalej ľudský a spoločnosť vás o to viac podporí. Nevytvárajte fatálne situácie ale primeranou formou upozorňujte na rozkrádačky a nevýhodné podmienky či zmluvy.

 

Taktiež dávajte reálne požiadavky. To jest aby vaše požiadavky boli aj technicky realizovateľné. Na to netreba tiež zabúdať. Napríklad pozastavenie výberu mýta je podľa mňa úplne nereálna požiadavka. Veď štát mýtny systém ani nevlastní, je to v rukách súkromnej spoločnosti. Je to ako keď podpíšete nevýhodnú zmluvu. V tomto prípade si myslím, že brutálne nevýhodnú. Ale keď ste to raz podpísali, tak tú zmluvu plniť musíte.

 

Treba tlačiť na to, aby niekto za túto situáciu bol aj potrestaný. Inú cestu nevidím. A štát keď urobil zlú zmluvu tak nech autodopravcom uľaví aspoň tam kde má dosah, daňami alebo podobne. Ale ja sa skutočne čudujem, že kde to žijeme, že nikto ešte nepodal trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Veď zmluva na mýto bola čistá zlodejina.

 

Veď ak sa od spustenia mýta v roku 2010 vybralo 1,5 miliardy euro, tak jasné že sa každý spýta kde sú tie peniaze kam išli? Polovicu zobrala súkromná spoločnosť. To by sa ešte dalo nejako predýchať aj keď to bola tá najdrahšie ponuka. Ale to že štát ani po zaplatení obrovských miliónov mýtny systém nevlastní a de fakto by si ho mal ešte raz kúpiť, tak to sa môže stať len na Slovensku, to sa už predýchať nedá. Len to ukazuje arogantnú drzosť politikov, ktorí si myslia že sú nad zákonom – ale nie sú.

 

Autodopravcovia môžu využiť, že sa blížia voľby a upozorňovať na túto obrovskú zlodejinu. Verím tomu, že to nebude zbytočné. Ak si tu na Slovensku totiž nedokážeme vytvoriť systém, kde sa za chyby, korupciu a zlodejstvá tvrdo platí – budeme za to platiť my tým zlodejom. Je to všetko o našej neschopnosti a ľahostajnosti a naopak o šikovnosti a bezohľadnej drzosti tých čo nás okrádajú. Oni majú moc a peniaze, majú navrch. Naša sila je len v tom, že nás je veľa a že nás štát potrebuje, aby sme ho živili.

 

Skutočne tu ak sa nenastolia tvrdé podmienky a ak sa tí čo fatálne pochybili nezačnú zatvárať do basy a ak sa nezačne siahať im na majetok – tak to ďaleko nedotiahneme.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437157x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie