Založ si blog

Evanjelium Syna človeka

Evanjelium Jánovo 16 kapitola 12-15 verš: Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete. Keď však príde On, Duch pravdy uvedie vás do všetkej pravdy, lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť , čo počuje a bude vám zvestovať aj budúce veci. On mňa oslávi lebo z môjho vezme a bude zvestovať vám. Všetko čo má Otec je moje, preto som vám povedal, že z môjho vezme a bude zvestovať vám.

 

Ježiš bol Syn Boží on hovoril zo svojej božskej podstaty. V Božskej sfére neexistujú zákernosti a vzájomné ubližovanie. To je niečo, čo sme len my ľudia vytvorili. Preto sa nám niektoré Ježišove slová mohli zdať čudné. Ale to len pre nás ľudí hlboko ponorených do nesprávneho.

 

Ježiš nám však zasľúbil Ducha radcu, ktorí nás uvedie do všetkej pravdy. Lenže aby nás niekto mohol uviesť do celej pravdy musel by sa narodiť v ľudskom tele z mäsa a kostí. Jedine tak by nám potom mohol o tom rozprávať alebo napísať svoje evanjelium vlastnou rukou. Cirkevné interpretácie podľa mňa neobstoja, že Duch Svätý mal na nás z nebies pôsobiť. Akože cirkev mala byť Duchom Svätým vedená. Kto však chce nech sa drží ich vysvetlení, ktoré sa formovali stáročia, za kadejakých podmienok a vplyvov a z rôznych skvelých dôvodov.

 

Spoznať celú pravdu. Veď toto bolo výnimočné zasľúbenie od samotného Syna Božieho. Ako je možné, že nikto neočakával príchod zasľúbeného Ducha pravdy – Syna človeka? Namiesto toho cirkev tvorila dogmy – svoju pravdu. Ale to čo Ježiš zasľúbil sa aj stalo. Duch pravdy tu bol a pod menom Abd-ru-schin napísal svoje veľké dielo. V tomto diele skutočne podrobne vysvetľuje a popisuje rôzne sféry stvorenia, hovorí odkiaľ prichádzame a kam ideme, vysvetľuje ako fungujú Božie zákony a ako správne žiť, aby sme našli cestu späť do raja.

 

Najpodstatnejšie na tom všetkom je to, že ak nám bolo dané takéto výnimočné dielo priamo od Božieho vyslanca je to niečo, čo by sme mali skúmať a ak to uznáme za správne žiť podľa toho. Taktiež keď sa chceme baviť o živote po smrti, existencii duše a Boha, tak hovorme o argumentoch z Abd-ru-schinovho diela. Pretože argumentovať pri týchto debatách cirkevnými dogmami vytvorenými za stáročia iba ľuďmi je tragikomédia by som povedal.

 

Dnes svet pozná ateizmus, známe náboženstvá pokrivené ľuďmi a cirkevné dogmy. Neviem koľko stoviek článkov ešte budem musieť napísať, aby sa začalo pri týchto debatách brať do úvahy a skúmať Živé slovo od samotného Božieho vyslanca – Syna človeka. Veď my sa tu zaoberáme ľudskými skomoleninami a Živé slovo napísané vlastnoručne Ježišom zasľúbeným Duchom pravdy si nevšímame. To je riadne od veci. To je akoby vedci nebrali do úvahy Einsteina pri vedeckých debatách.

 

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

vojna na Ukrajine, vojak, obrnené vozidlo, front

ONLINE: Briti zvýšia pomoc Ukrajine. Putin by sa nezastavil na poľských hraniciach, tvrdia

23.04.2024 05:55, aktualizované: 07:15

"Ak sa Putinovi umožní uspieť v tejto agresívnej vojne, nezastaví sa na poľských hraniciach," vyhlásil britský premiér po ohlásení rekordnej pomoci.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 565
Celková čítanosť: 1373268x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie