Založ si blog

Ježiš: „Miluj svojho blížneho, ako seba samého! „

Ježiš nás vyzýva, aby sme sa k sebe správali so súcitom a láskou. Ale pozor lásku si nepredstvujme len ako zmäkčilú a všetko dovoľujúcu.

 

Ako by to vyzeralo keby sme prijali túto Ježišovu požiadavku? Ako by vyzeral náš štát? Mne to pripadá, že pomoc by bola poskytovaná aj tým čo sú v najväčšej núdzi. Z časti sa to aj deje, náš štát sa stará o duševne aj telesne postihnutých, sú aj dôchodky vyplácané. Ale máme čo zlepšovať napr. o bezdomovcov sa štát veľmi nezaujíma. Títo ľudia sú v ťažkej situácii. Potrebujú určite aj psychickú podporu a mnoho iného aby vedeli nejako normálne fungovať.

 

Naopak tam kde niekto okráda našu spoločnosť mal by štát rázne zakročiť. Alebo tiež keď niekto dlhé roky zneužíva sociálny systém mali by sa bližšie pozrieť na týchto ľudí. Ale treba byť férový ak potrebujú s niečím pomôcť napr. dochádzka do práce alebo hocičo iné čo im bráni aby sa zamestnali treba im pomôcť.

 

Ak niekto pácha násilie alebo dokonca zavraždí takýchto ľudí treba jednoznačne potrestať. Je to pomoc aj pre nich samotných, aby upustili od toho nesprávneho a spôsobené škody by mali nahradiť. Je to pomoc aj pre ľudí, ktorých oni terorizovali. Určiť správny trest je pre páchateľov len pomocou, aby si mohli časť viny odpykať a aby sa stali lepšími ľuďmi.

 

Nad každým by mala visieť hrozba trestu. Lebo keď nie tento človek môže začať zneužívať svoje postavenie, kradnúť, ovplyvňovať, ubližovať atď. Záleží čomu sa konkrétny človek venuje.

 

Jednoducho ak sú dobré mechanizmy v štáte a neexistuje korupcia, veci fungujú ako majú a ľudia sú spokojní. Čím sme od toho ďalej, tým je nespravodlivosť väčšia aj sklamanie ľudí a život ťažší. Ide o to nevytvárať akési privilegované vrstvy spoločnosti na ktoré zákon neplatí. Lebo má platiť „miluj svojho blížneho ako seba samého“, to jest keď zákon platí na mňa musí platiť aj na hocikoho iného, prezidenta, politika, podnikateľa, policajta, sudcu, prokurátora to je jedno.

 

Väčšinou všetko nešťastie pramení z egoizmu. Keď niekto uprednostňuje seba dokáže zneužívať sociálny systém, klamať, kradnúť, fyzicky ubližovať, robiť podvody a dokonca aj vraždiť. A to všetko kvôli svojim vlastným výhodám – peniazom, moci a aťď. Takže je to len najčistejšia láska ak im v tom zabránime.

 

Toto vieme, že by sa nemalo diať, vieme že je to zlé. Ale aj napriek tomu sa to deje. Až sa pýta, aby sme to zmenili. My sa musíme namáhať, nikto to za nás neurobí. Ak chceme, aby na Slovensku bola harmónia, musí konečne začať platiť spravodlivosť. Základ všetkého je či si vôbec túto zmenu želáme? Potom prichádzajú otázky ako to urobiť. Ale napísané bolo: „kto hľadá, ten nájde“. A ja tomu verím, že keď sa budeme poctivo namáhať prídeme na to a pomaly krok po kroku dáme veci do poriadku.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370700x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie