Založ si blog

Hlúpe temno

Ježiš povedal: „čo sejete, to zožnete.“ Myslel to duchovne, ako všetko o čom hovoril. Teda myslel tým naše správanie.

 

Ale sú ľudia, ktorým vychytralý rozum radí, môžeš sa s malou námahou dostať k veľkým peniazom a keď budeš šikovný nikto nepríde na tvoje podvody, krádeže a vraždy. Je to o tom čomu veríme. Sú ľudia čo veria len v telo a žijú poriadny život. Ale sú aj takí čo veria len v telo a snažia sa tento svoj „jediný život“ maximalizovať za každú cenu. Neštítia sa predávať drogy, prevádzkovať prostitúciu, kradnúť, používať fyzické násilie a ani vraždiť.

 

Myslia si, že sú dosť šikovní a ak dosť popodplácajú tých správnych ľudí, že sa im nič nestane. Lenže ak platí karmický zákon o ktorom už Budha hovoril a Ježiš ho len potvrdil, tak následkom ich konania nie je možné uniknúť. Je jedno čo si ľudia myslia, ide o to čo reálne platí aké zákonitosti.

 

Ak sa totiž niekto chce živiť kradnutím je z pohľadu karmického zákona hlupák. Lebo všetko čo nakradne, bude musieť raz tým ľuďom ale aj s úrokami vrátiť. Takisto vrahovia ktorí kvôli peniazom spôsobia utrpenie rodinám a stratu živiteľa. Aj oni budú musieť zožať to isté, ale zosilnené. Pretože sejete jedno zrno, ale na vyrastenom klase je ich niekoľko. O všetky takto získané peniaze prídu. A tým čo spôsobili bolesť a škodu to budú musieť aj s úrokami nahradiť a bolesť do najjemnejších detailov tiež s úrokami prežiť.

 

Takí drogoví díleri bohatnú, ale z ľudí robia trosky. Nechcem si ani predstaviť, akú obrovskú námahu budú musieť raz vynaložiť ak budú musieť odčiniť, čo napáchali. Alebo prostitútky, myslia si že predávajú svoje telo, ale predávajú aj svoju dušu. Ak je partnerská vernosť čistotou, prostitúcia je jej pravým opakom a je najodpornejším znečistením. Tam kde je čistota, tam zákony Božie pôsobia podporujúco, pomáhajúco a vzniká z toho len radosť a šťastie. Ak pri prostitúcii sa energie miešajú a vzniká toxický až smrteľný kokteil, môže to prinášať jedine utrpenie, škody a smrť všade tam kam sa tieto energie dostanú.

 

Spoločným znakom všetkého nesprávneho konania je to, že ľudia si myslia, že karmický zákon neexistuje, že oni sú múdrejší a tiež to, že mnohí túžia po veľkých majetkoch s minimálnou námahou. Také niečo však spravodlivé Božie zákony ktoré držia celé stvorenie pokope v žiadnom prípade neumožnia. Veriť tomu môže len naivita prebujneného ľudského rozumu, ktorý si vo svojej namyslenosti myslí, že vie všetko lepšie.

 

Preto ak chce byť niekto bohatý, radšej nech si zvolí tú ťažšiu poctivú cestu a nie falošnú lákavú. Veď sa zamyslime, väčšinou aj kadejaké podozrivo „výhodné“ ponuky sa ukážu ako falošné a veľmi nebezpečné.

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356241x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie