Založ si blog

Každý z nás sme jedným pixelom obrazu Slovenska

Neviem či si to uvedomujete ľudia, ale skutočne my tvoríme našu krajinu – myslím teraz v ľudskej a spoločenskej rovine, to ako tu veci fungujú a ako sa tu žije.

 

Naše myšlienky, slová a činy tvoria charaker našej krajiny. Sami dobre vieme čo funguje dobre a kde sa priam žiada zlepšenie. My sami sme každý tým jedným pixelom obrazu Slovenska.

 

Ak chceme niečo zmeniť mali by sme v prvom rade zmeniť seba, je to ťažké ale nad sebou máme moc, môžme to urobiť. Poviete si že je to zbytočné, že masa vás pohltí a že sa aj tak nič nezmení a na tom obraze to nebude vidno. Ja si myslím, že zbytočné to nie je pretože každý máme interakcie so svojím okolím a keď sa snažíme rozdávať lásku a pochopenie, musí na to reagovať aj naše okolie. Takže ak by sme si priblížili technikou tento jeden pixel a jeho okolie, zmena by predsa mala byť viditeľná.

 

Ďalšia rovina je ak sa v 1 roku napríklad rozhodne stať lepšími 100 alebo 1000, 5000 ľudí. To by už boli väčšie interakcie a už by to bolo poznateľné na tom obraze Slovenska.

 

Čo by však výrazne zlepšilo situáciu v našej krajine? Tvrdá a spravodlivá polícia, prokuratúra a súdy. Oni majú byť oporou pre ľudí, ktorí neporušujú zákon a sú pre spoločnosť prínosom. Zároveň by mali byť postrachom pre kadejaké živly zlodejov, vrahov, podvodníkov a rôzne organizované skupiny. Oni sú ako biele krvinky v tele. Ak dobre nefungujú, celé telo chradne.

 

Podľa mňa by práve tajná služba mala dohliadať na to, či ľudia z polície, prokuratúry a súdov nespolupracujú s mafiánmi a podvodníkmi. Oni síce na tom zarobia, ale za akú cenu? Ak sa títo ľudia dajú kúpiť za peniaze od gaunerov je to pre krajinu katastrofa. Predávajú vlastne nás všetkých.

 

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. V Sardínii a Sicílii očakávajú až 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

France Obit Delors

Francúzsky exprezident chce zachraňovať Macrona, ktorý ho vytlačil z Elyzejského paláca

17.06.2024 17:00

François Hollande bude kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Zdôrazňuje, že chce zabrániť krajnej pravici v nástupe k moci.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 579
Celková čítanosť: 1408120x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie