Založ si blog

Kriminalita za komunizmu a dnes

Nechcem nijako obhajovať komunizmus, ale ani ho totálne nezatracovať. Vyzerá to, že niektoré veci v tom systéme fungovali oveľa lepšie ako dnes. Netreba mať klapky na očiach a priznať si to. Napríklad zamerajme sa na kriminalitu.

 

Komunizmus nám ukázal jednu vec, že je reálne možné takmer úplne eliminovať kriminálne živly. Naozaj napíšte aj pod článok aká už len bola kriminalita za komunizmu. Ako je to dnes v dnešnej džungli? Číha na vás omnoho viac nástrah drogoví dileri, najrafinovanejší podvodníci, mafie a kadejaké iné indivíduá. Môžu vás zraniť, zastrašovať, poškodiť vám majetok alebo vás pripraviť o dom či iné cennosti.

 

Je to smutné konštatovanie, ale realita je taká že spravodlivosť v dnešnom systéme je oveľa pomalšia, liknavejšia, súdne procesy sa ťahajú roky s neistým výsledkom, neviete kde natrafíte na skorumpovaného policajta, prokurátora či sudcu atď. Komunizmus bol už možno až príliš tvrdý a zbytočne sa staral do viery ľudí a iných osobných slobôd. Ale tajné služby a polícia aspoň vedeli čo sa v štáte deje a kto čo robí.

 

Dnes je zaujímavé, že si štát nevie s niektorými neduhmi a kriminálnymi živlami poradiť. Alebo si nechce s nimi poradiť? Pamätám si ako sa ľudia po revolúcii čudovali, keď k nám dorazili prvé podvodné firmy zo zahraničia a začali úradovať domáce kriminálne živly. Ľudia nechápali ako je to možné, že to štát dovolí, že s tým nič neurobí. Títo ľudia mali pravdu. Za normálnych okolností ten kto urobí podvod alebo spôsobí druhému nejakú škodu by mal byť za to ihneď potrestaný a škodu nahradiť dvojnásobne, aby ho prešla chuť na takýto biznis – to by bolo podľa mňa normálne.

 

Skutočne tento štát mi pripadá ako nemohúci lemravý panák, ktorý je zločincom len na smiech a ľuďom dodržiavajúcim zákony len na plač a bedákanie. Je to podľa mňa spôsobené nedostatočnými zákonmi a všadeprítomnou korupciou. Tam kde sa núkajú veľké peniaze je to obrovské lákadlo a nejeden charakter sa ohne. V našej krajine máme totálne nedostatočné kontrolné mechanizmy a málo funkčné, ktoré sa venujú len malým rybkám.

 

Ani sa nečudujem keď si vláda všade do kľúčových pozícií nanominuje svojich oddaných ľudí. Mali by sme si začať uvedomovať, že vymeniť politikov nebude stačiť, bude treba prekopať a zmeniť celý systém fungovania nášho štátu. Inak sa podľa mňa ďaleko nedostaneme, môžme aj naďalej drieť a žiť v chudobe.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369222x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie