Založ si blog

Náboženské symboly

S prílevom migrantov nám tu narástol problém akejsi náboženskej nevraživosti hlavne medzi kresťanmi a moslimami. Ako riešenie zavádzajú niektoré štáty ako teraz Rakúsko zákaz nosenia šatiek pre dievčatá. Ale keď  zakážu náboženské symboly  moslimom, musia ich zakázať aj kresťanom. Chcú tak zamedziť aby deti na seba neútočili. Uvidíme ako sa to osvedčí v praxi.

Ale existuje aj iné riešenie. Neupierať symboly viery nikomu lebo je to veľmi háklivé by som povedal – hrubý zásah do súkromia. Namiesto toho tvrdo trestať akékoľvek prejavy násilia páchané v mene Božom. Náboženské násilie by malo byť prísnejšie brané ako obyčajné, pretože ide o dehonestovanie Boha a podnecovanie náboženskej neznášanlivosti. To tuším máme aj v ústave zakotvené, mal by to byť jednoducho ďalší priťažujúci paragraf. Takto si viem predstaviť, že to funguje.

Máme tu políciu, tajné služby a tie musia rizikové osoby monitorovať a odhaľovať prípadné sklony k násiliu alebo propagáciu násilia alebo jeho prípravu. Veď títo ľudia sú za to platení, za našu bezpečnosť, je to ich práca alebo poslanie, tak nech si ju vykonávajú poriadne.

Ježiš povedal čo sejete, to zožnete. Jednoducho že karma existuje a každému sa vráti to čo dáva. Ak niekto ubližuje fyzicky druhým, časom sa aj jemu dostane takéhoto ale zvýšeného utrpenia. Pretože sejete jedno zrnko, ale zožnete niekoľko zŕn v klase.

Preto verím, že je absolútne správne, že keď niekto druhému fyzicky ublíži nech platí jeho liečbu, jeho ušlú mzdu a prípadné doživotné trvalé následky. Toto keby sa rýchlo a tvrdo vyžadovalo, ľudia by si dobre rozmysleli či niekomu druhému ublížia. A bolo by to správne aj z karmického pohľadu, pretože by sa karma takýchto agresorov znižovala, pretože do istej miery už poškodenému kompenzovali bolesť, utrpenie a straty ktoré v dôsledku agresie utrpel.

Ja osobne nevidím problém v tom, aby moslimovia ktorí žijú v Európe nosili náboženské symboly (napr. ženy šatky) alebo aby si stavali mešity. Sú to podľa mňa ich základné ľudské práva. Je to pre nich tvrdá rana pretože sú to silní veriaci na rozdiel od pro-forma kresťanov. Otázka znie, že či tých moslimov tu v Európe potrebujeme alebo kto nám ich sem vozí? Takí moslimovia ktorí tu žijú a sú násilnícky alebo navádzajú na násilie by mali byť podľa mňa vyhostení. Je to otázka bezpečnosti štátu.

Európa nemôže byť tak zmäkčilá, naivná a sprostá. Ako keby nejaký človek ľutoval druhého človeka a začal mu pomáhať, nasťahoval si ho domov. A ten druhý ktorému bolo poskytnutá pomoc a nový domov by začal ohrozovať a terorizovať majiteľa domu. Veď normálna reakcia by bola, že by ste takéhoto nevďačníka zo svojho domu vykopli tam odkiaľ prišiel.

 

 

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370686x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie