Založ si blog

Ako vybudovať krajinu blahobytu?

Už samotná myšlienka sa zdá nereálna. Tak ako nájsť na takúto otázku vôbec odpoveď? A predsa tú odpoveď v sebe nosí takmer každý – vo svojom vnútri. To že pomery v akých žijeme sa nám nepáčia je odpoveďou na otázku. Pretože nosíme v sebe vedomie o tom aké by to malo byť – vo svojom podvedomí.

Nosíme v sebe obraz raja – z ktorého sme zrejme vzišli a kam sa máme vrátiť. Snáď všetci vieme ako by mala vyzerať ideálna spoločnosť, máme v sebe túžbu po absolútnej spravodlivosti. Je to do nás vštepené, máme to v sebe ako taký kompas, aby sme vedeli ako máme žiť, aby sme sa naučili rozpoznávať dobré od zlého – pričom toho dobrého (správneho) by sme sa mali pridŕžať.

Je tu len malý háčik. Keď cítime aký by mal byť svet, ako by sme mali všetci žiť, prečo svet nie je taký ako cítime, že by mal byť. Svet nemôže byť ideálny ak dovolíme mafiánskemu temnu terorizovať obyvateľov. Krajina nemôže byť rajom ak sa v polícii, prokuratúre či medzi sudcami nájdu podplatiteľní alebo vydierateľní.

Princíp temna je vždy rovnaký. Človek ktorý mu podľahne chce pre seba oveľa oveľa viac ako on sám spoločnosti dáva. Či je to už vo forme daňových podvodov, vyberania výpalného, prevádzkovania prostitúcie, či predaja drog a iné, zvýhodnením pri štátnych dotáciách či zákazkách, úplatkov a tak ďalej. Na takýchto ľudí ostatní jednoducho doplácajú a nemôžu sa slobodne rozvíjať. Je to ako nákaza. Čím viac ňou telo (štát) trpí tým je slabšie. Čím menej nákazy, tým viac sily a vitality.

Predstavme si to ako obrovskú hojdačku. Čím menej škodlivých ľudí temna v našej krajine bude, tým sa budeme viac približovať ku krajine blahobytu. Pretože ak si predstavíte neskorumpovanú vládu, súdy, prokuratúru a políciu, ďalej obyčajných ľudí z ktorých každý pracuje v nejakej oblasti a dostáva za svoju prácu primeranú odmenu. Že každý kto poruší zákon je ihneď potrestaný, že mafia – podsvetie prestane tu v našej krajine existovať, že sa bude podporovať reálna veda a výskum, tak toto samo o sebe dá nutne vzniknúť krajine blahobytu, kde bude radosť žiť.  

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355515x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie