Založ si blog

Pomoc bezdomovcom

Každý niekde potrebuje bývať. Je to úplne základná potreba každého z nás. Dnes sú však ceny bytov a domov tak vysoké, že získať ich je náročné aj pre mentálne stabilných a silných ľudí aj tí to dokážu len za cenu 20 – 30 ročných úverov. Zaplatiť nájomné za byt dokáže len človek, ktorý pracuje aj to s problémami. Preto sa nečudujme, že medzi nami žijú stovky až tisícky bezdomovcov. A nie je vylúčené, že aj my čo dnes máme kde bývať prídeme raz o strechu nad hlavou.

 

Je podľa mňa úplne normálne, aby sa takýmto ľuďom pomáhalo. Dnes sa to deje skôr na dobrovoľnej báze a klobúk dole pred tými čo pomáhajú. Ale záštitu nad tým by mal prevziať štát alebo samosprávy. Mal by byť vytvorený priestor a to doslova reálne priestory, kde by sa týmto ľuďom pomáhalo. Samozrejme len tým čo o pomoc stoja, ak si niekto dobrovoľne zvolí život na ulici je to jeho slobodné rozhodnutie.

 

Klobúk dole pred rôznymi charitami a ich pracovníkmi, ktorí bezdomovcom pomáhajú. Bezdomovci patria k tým najslabším ľuďom v našej spoločnosti. A silní by mali slabým pomáhať, naopak to veľmi nejde. Títo ľudia potrebujú možnosť získať nejakú formu bývania aj keď úplne chatrnú. Ale potrebujú oveľa viac naše rady, viesť ich krok za krokom, potrebujú získať nejaký príjem aj keď pár drobných nejakou prácou, potrebujú niekoho čo ich bude učiť a viesť ako malé dieťa. Nie je dobré ak budeme týchto ľudí ignorovať.

 

Najkrutejšie to majú teraz v zime. Je dobré, že vznikajú rôzne ohrevne a útulne. Takto im vlastne zachránime život a oni nebudú musieť obťažovať na staniciach, v obchodných domoch či inde. Ale aj počas bežného roka, ak im dáme možnosť aby sa umyli bude to dobré pre ich ľudskú dôstojnosť a aj pre celú spoločnosť. Štát má nejakú sociálnu politiku, bezdomovcov by z nej nemal vyškrtnúť. Toto sú tí najslabší z nás a aby sa postavili na nohy, tej pomoci potrebujú najviac. Realita je taká, že sami to nedokážu, to je takmer nemožné.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376334x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie