Založ si blog

Ľudstvo samo seba odsúdilo k utrpeniu

Bolo to vtedy keď sa ľudstvo rozhodlo, že Boh neexistuje a tým pádom ani žiadna Božia spravodlivosť. Ľudia za jediného vládcu uznávajú človeka a veria v ľudskú spravodlivosť. Hlavný problém však spočíva v tom, že kto bude súdiť bohatých a mocných? Títo majú známosti, bohatstvo, moc a vplyv a sú voči pozemskej spravodlivosti dosť imúnni.

 

Ale predsa keď neexistuje a nevládne Boh, tak vládne človek a vládnu tí najsilnejší ľudia. Kto je nad nimi? Vyzerá to, že nikto a môžu si robiť čo chcú, čo je hlavne v ich prospech nie v prospech spoločnosti. Takto si ľudia vytvorili „nádherný“ kolobeh utrpenia. Ľudské duše si v priebehu vekov len vymieňali úlohy: raz mocný zotročoval biedneho, aby sa neskôr z bedára stal mocný a ten robil to isté a zotročoval ostatných medzi nimi aj svojho predošlého zotročovateľa.

 

Podobne je tomu aj dnes. Obyčajní ľud hromží a mocní sa tešia a užívajú si kým ich železné Božie zákony nedonútia opäť si vymeniť úlohy. Aj Budha niečo o tom hovoril, že by sme sa mali zmeniť a jedine tak sa vymaníme z kolobehu utrpenia. To, že ľudstvo neverí, že Boh existuje, to ešte neznamená, že Boh neexistuje. A tiež keď ľudstvo neverí, že železné Božie zákony držia pokope celé stvorenie a nič sa nedeje mimo nich, to ešte neznamená že tieto zákony neplatia. Lebo aj Ježiš hovoril čo sejete, to (nutne) zožnete. To že sa to neprejaví ihneď, to ešte neznamená že sa to neprejaví neskôr, niekedy až v záhrobí.

 

Je to len smiešna ľudská domýšľavosť, ktorá ľudí utvrdzuje v tomto blude. Je to akoby mravec chcel vysvetľovať aká je zem. Zatiaľ, čo reálne spoznal len malý kúsok zeme v okolí svojho mraveniska. Takto si mnohí, deň čo deň nakladajú na svoje plecia novú vinu, ktorú raz budú musieť aj s úrokami splatiť, lebo kto seje vietor, zožne búrku. Je to až tragikomédia, že ľudstvu bolo hovorené o posmrtnom živote, o duši a o Bohu. Ale milióny ľudí namiesto toho, aby toto skúmali a hľadali, s obrovskou istotou tvrdia, že nič z toho neexituje. Oni to proste vedia, tak na čo by sa namáhali nad tým uvažovať alebo hľadať odpovede.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377094x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie