Založ si blog

Koncesionárske poplatky

Chápem, že do rozpočtu RTVS možno potrebujú viac peňazí, ale vôbec nesúhlasím s navyšovaním koncesionárskych poplatkov. Dalo by sa to urobiť aj inak a chýbajúce zdroje získať z reklamy. Osobne by mi nevadilo keby medzi jednotlivými programami išli aj 15 minútové reklamy. Najviac otravujú tie počas programov. Ale aj to by sa dalo keby to bolo v normálnej miere. STV oproti komerčným telkám má minimum reklám, ako by ich nepotrebovala, radšej nech sa nám ľudia poskladajú – nesúhlasím.

 

Skutočne by som bol rád keby chýbajúce peniaze do RTVS naliali bohaté firmy prostredníctvom uverejnenia svojich reklám a nie my drobní užívatelia pre ktorých je každé euro dobré.

 

Takisto otázkou je aj čo STV 1 a 2 vysielajú. Je STV taká bohatá, že prebije cenovou ponukou komerčné telky a kúpy práva na odvysielanie finále ligy majstrov? Alebo majstrovstvá sveta v hokeji? Sú to všetko divácky veľmi atraktívne podujatia ktoré si dokážu na seba zarobiť a mohli by ich vysielať komerčné telky. V prípade, že by nemali záujem napríklad o majstrovstvá sveta v hokeji tak v poriadku ide o propagáciu Slovenska tak nech to kúpi STV.

 

Celý problém spočíva v tom, že keď niečo kúpi komerčná telka zarobí na tom. V prípade, že niečo kúpi STV tak mám pochybnosti, zrejme celé náklady nepokryje a čerpá časť financií z rozpočtu. Ale práve to by sa malo zmeniť, STV by sa mala správať ako dobrý hospodár a nech na programoch na ktorých sa dá aj zarába. Potom dajme tomu môže dotovať projekty ktoré nie sú až tak akraktívne alebo známe, ale ich vysielaním by si STV plnila svoju verejnoprávnu funkciu. A ak chce STV tretí kanál tak nech si na to zarobí nech viac zarába na reklamách. Aký to má význam, že to budeme všetci povinne dotovať? Veď mnoho ľudí si platí káblovky, kde majú športové kanály a možno by im STV 3 nič nové nepriniesla.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437233x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie