Založ si blog

Vyliatie Ducha Svätého

 

Podľa Abd-ru-shina je práve dnes ten deň keď Boh prostredníctvom Ducha Svätého vylieva do stvorenia silu na jeho obnovu a udržanie. Boh tak napĺňa svoju večnú zmluvu ku ktorej sa zaviazal. Keby sa totiž toto vyliatie sily neuskutočnilo všetko vo stvorení by uschlo a zaniklo a ostal by opäť len Boh. Preto dnes ľudia po celom svete slávia tento deň slávnostnou pobožnosťou.

 

Doteraz sme asi vieru brali príliš povrchne, v rovine či navštívim kostol alebo nie, či má vôbec význam sa doma pomodliť alebo sme hodnotili Boha podľa stavu cirkví. Ale zrejme to nestačí a ak existuje Boh sme od neho úplne závislí.

 

Kresťania si pripomínajú vyliatie Ducha Svätého na Ježišových učeníkov. Muselo to byť niečo mimoriadne, ich prežitia sú opísané v Biblii. Táto udalosť však nebola ojedinelá a nestala sa zvlášť kvôli učeníkom, ale bolo to dianie pravidelne sa opakujúce od začiatku stvorenia. Učenníci boli toho dňa zhromaždení k modlidbe, spomínajúc na svojho Pána, ktorý vystúpil na nebesá. Vďaka pozemskému pôsobeniu Syna Božieho Ježiša a vnútornému rozpoloženiu učeníkov pri úprimnej modlidbe bolo možné aby dokázali vnímať tento zázračný dej.

 

Evanjelisti však mohli vylíčiť len svoje prežitie, ale nie podstatu deja, ktorý sami nepoznali. Muselo to byť však veľmi silné prežitie keď sa zachovalo až dodnes. V Biblii sa spomína, že v dome bolo zrazu počuť veľký hukot, na učeníkov akoby sa zniesli plamene Ducha Svätého. Začali hovoriť a kázať v cudzích jazykoch, aby im mohli rozumieť aj cudzinci ktorí tam boli. A po Petrovej odvážnej kázni a svedectvách sa dalo v ten deň pokrstiť 3000 ľudí.

 

 

 

 

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369955x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie