Založ si blog

Boh stvoril človeka a človek stvoril utrpenie

Zahoďme už raz aspoň na chvíľu to sladké opájanie sa nad výnimočnosťou ľudstva a pozrime sa na seba pravdivo a drsne bez akejkoľvek zmäkčilosti. Technický pokrok napreduje míľovými krokmi to áno. Človek dokáže veci ktoré iné bytosti tu na zemi nedokážu waaaw. Lenže mi sa nemôžeme porovnávať s veveričkou alebo srnkou. Zdedeli sme síce telo od zvierat, ale sme iného druhu ako oni. Je pre nás prirodzené stavať, plánovať, konštruovať atď. a je správne, že sa v tom rozvíjame. Ale ako je na tom naša morálka? Kde je koreň všetkej biedy a utrpenia? Pozrime sa na to, čo nám prikazuje, radí náš Boh a čo robí človek.

 

Boli a sú tu prítomní ľudia ktorí okrádajú iných ľudí, nadávame si, ohovárame jeden druhého, robia sa rôzne intrigy s cieľom získať výhody pre seba. Chceme sa vyhnúť spravodlivosti, podplácanie korupcia, v zlosti dokážeme aj fyzicky ublížiť. Je tu prítomné fyzické a psychické týranie, materiálne vykorisťovanie, alkoholizmus, rôzne drogové závislosti a s tým spojené veci. Deti dokážu hrubo ubližovať rodičom a naopak. Prostitúcia dobrovoľná alebo nútená. Sú tu mafiánske skupiny ktoré vykorisťujú blížnych a nemajú problém zabiť. Predaj ľudí na orgány alebo do sexuálneho otroctva. A nakoniec rôzne vojny kde sa mrzačíme a zabíjame vo veľkom.

 

Nevravím, že všetci ľudia sú zlí, ale chcem poukázať na fakt, že toto je naše dielo. Lebo pozrime sa čo od nás chcel Boh – 10 prikázaní: 1. Ja som Hospodin tvoj Boh, nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, 2. Nebudeš brať meno Božie nadarmo, 3. Pamätaj, že máš sviatočný deň svätiť, 4. Cti si otva i matku aby si dlho žil na zemi, 5. Nezabiješ, 6. Nezosmilníš, 7. Nepokradneš, 8. Nevydáš krivého svedectva proti svojmu blížnemu, 9. Nepožiadaš manželku svojho blížneho, 10. Nepožiadaš majetok svojho blížneho ani nič čo je jeho. A Ježiš nám to ešte jednoduchšie povedal „miluj svojho blížneho ako seba samého“.

 

Pýtam sa, v ktorom prikázaní nás vyzýva Boh k pomste, nenávisti, ubližovaniu si, vraždeniu atď.? Ani v jednom. Vidíte ten obrovský kontrast? Musíme si už konečne priznať vinu aj zodpovednosť a hlavne zmeniť sa. Boh videl v akej morálnej biede sme, tak nám dal 10 nariadení. Kebyže sa ich držíme, tak by sme dneska žili vedľa seba v harmónii a pokoji to bol cieľ. Ale kdeže by človek počúvol, je príliš vzdorovitý čo si ten Boh vôbec myslí o sebe, že nám niečo prikazuje. Radšej išiel človek dychtivo za svojimi túžbami hlava nehlava bez ohľadu na druhých.

 

Tak sme si už na všetko zlé zvykli, že to vnímame ako súčasť svojho bytia. Dokážete si vôbec predstaviť, že by existovalo aspoň nejaké malé miesto tu na zemi, kde by si ľudia navzájom neubližovali a žili vedľa seba v pokoji a harmónii? Je to podľa mňa dobrá predstava a záruka rozvoja a prosperity. Abd-ru-shin tiež vysvetľuje vo svojej knihe, že Boh nechce aby sme trpeli, utrpenie vôbec nie je potrebné a vo vyšších sférach že vraj ani neexistuje. Skutočne to vyzerá, že je to len náš vzdorovitý výtvor, ktorý by sme sa mali snažiť odstrániť. Abd-ru-shin hovorí, že ani pomsta nie je potrebná ak nám bolo ublížené neprávom. Pretože podľa neho platí karmický zákon čo sejete to zožnete a každému sa vráti to čo dáva druhým a to ešte v zosilnenej forme. Takže reálny dôvod na ubližovanie si neexistuje.

 

 

 

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

V českom vojenskom priestore explodovala munícia, na mieste sú zranení

17.06.2024 12:33

K explózii došlo vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá neďaleko Olomouca.

koronavírus nemocnica čína wuchan lekári doktor pacient

Japonsko hlási rekordný nárast smrteľnej bakteriálnej infekcie. Experti nevedia zistiť príčinu epidémie

17.06.2024 12:23

Odborníci zatiaľ nedokázali zistiť, čo je príčinou stúpajúceho počtu prípadov.

Forró, Pellegrini

Pellegrini oslovil lídra Maďarskej aliancie Krisztiána Forróa. V paláci má vzniknúť nový poradcovský tím

17.06.2024 12:15

Nový prezident uviedol, že chce zostaviť nový poradcovský tím pre národnostné menšiny. Maďarská aliancia pre Pravdu potvrdila, že Pellegrini oslovil lídra strany Krisztiána Forróa.

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 579
Celková čítanosť: 1407978x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie