Založ si blog

Málo sa zaujímame o svojho ducha

A je to pritom to najvzácnejšie čo máme – naše vlastné JA. Je z materiálu ktorý nepodlieha rozkladu ako naše fyzické telo, má v sebe potenciál večného života. Už stáročia sa o nej hovorí, dnes je však o ňu malý záujem, a pritom nám moderná veda dokazuje že sa v tele nachádza nejaká energia, ktorá aj vyžaruje a tvorí biopole tzv. auru človeka.

 

Nenabádam k návšteve kostolov a pod. ale k väčšiemu záujmu o tento obrovský poklad ktorý v sebe máme. V minulosti hovorili ľuďom o duši niektorí zvestovatelia ako Budha, Krišna, Zoroaster či Ježiš. Pravda vznikalo okolo toho aj veľa bludov, ale na jednom sa zhodujú hovoria o tele len ako o schránke a o tom že skutočný život je v ľudskom duchu ktorý toto telo oživuje. Nádherné dielo je napríklad Bhag-avad-gíta.

 

Aj dnes sú autori ktorí píšu veľmi zaujímavo o duši. Kníh je veľa, ja som prišiel do styku s týmito: Most času, knižky od Edgara Cayceho či Raymonda Moodyho, Richard Steinpach – Prečo sú narodenia predsa len pravodlivé, Werner Heumer – Prečo po smrti neumrieme, Ch. Vasey – Ľudské bytie, W. Grosse – Reinkarnace v kresťanství, vynikajúca kniha Pútnik Svetmi od Herberta Vollmana a veľké dielo Vo svetle pravdy od Abd-ru-shina.

 

Tieto a podobné knihy nám môžu mnohé osvetliť, naviesť nás na správnu cestu a potom je už len na nás, aby sme všetko čo sa dozvieme skúmali na sebe samom v reálnom živote. Pretože ak existuje Boh-Zdroj, duša človeka a jemnohmotné – karmické vlákna, je možné mnohé vycítiť. Podľa toho kam sme sa narodili, kde sme dnes, aké sú naše túžby a skutky, koho stretávame a čo sa okolo nás deje. Hovorí sa, že nič nie je náhoda, že každý je spojený so svojimi myšlienkami a skutkami a v zosilnenej forme sa nám vracia odmena a trest, v zmysle „čo sejete to zožnete“.

 

Nie sme pritom bezmocnými otrokmi osudu ako si niektorí myslia. Sme len podrobení spätným účinkom nášho predchádzajúceho konania v minulých alebo tomto živote. Nemáme však pasívne čakať na to čo príde. Možno sme aj v nevedomosti a slepej túžbe urobili mnoho zlého. Avšak keď sa vnútorne zlepšíme a začneme sa lepšie správať, zmení sa aj naše vyžarovanie a karmické následky ktoré mali na nás dopadnúť sa oslabia alebo sa rozuzlia len symbolicky. To však záleží len od nás máme slobodnú vôľu a moc vytvoriť tu na zemi nebo alebo peklo. Myslím si že tieto veci sú dosť závažné a stoja za naše zamyslenie a skúmanie.

 

 

 

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356224x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie