Založ si blog

Kto mlčí, ten svedčí.

            Toto staré porekadlo hovorí skutočne pravdu. Kto nič nenamieta, nič nepovie vlastne so súčasným stavom súhlasí, je to tak. A pritom máme plné zuby korupcie, naťahujúcich sa súdov, rómskeho problému, nezamestnanosti atď. Keď však na to doma nadávame alebo niekde v bare na pivku, to je nič lebo tam nás tí politici nepočujú. Jediné možné riešenie je prísť pred parlament a protestom vyjadriť svoje rozhorčenie. Ak tak neurobíme, vlastne mlčíme a kto mlčí, ten súhlasí.

            Tým som len  chcel povedať, že keď nijako nedáme najavo svoju nespokojnosť, vyzerá to, akoby sme boli spokojní. Žiadne nepokoje ako poznáme z TV, žiadne násilie a ničenie majetku, len normálne prezentovanie svojho názoru. Ono chápem je to pre nás také nepríjemné pretŕčať sa na námestí, škoda malo by to byť brané ako úplne normálna prirodzená vec. Ako spôsob komunikácie občana so svojimi zástupcami. Lebo tí zástupcovia sú poslanci, už to slovo je odvodené od posielať, to znamená že oni boli poslaní aby hájili naše záujmy. Tak by to v skutočnosti malo byť a ak nie treba sa voči tomu ohradiť, ak nenamietame súhlasíme.

            Svoj protest proti tomu čo sa deje je možné podať rôznymi spôsobmi aj individuáne, ale predsa len to už nemá taký účinok ako pri spoločnom proteste. Ešte tu zostávajú petície, ktoré majú tiež veľké využitie, čo si ani neuvedomujeme inak by ich kolovalo oveľa viac a s oveľa väčšou podporou. Ale nech rozmýšľam ako rozmýšľam, priamy osobný protest formou demonštrácie jednoducho nemožno vynechať, je to kľúčový nástroj demo-krácie bez ktorého sa nič nepohne dopredu.

            Je to teda už len na nás, či zostaneme v pohodlí domova a protestovať nepôjdeme alebo sa predsa len nejako zmobilizujeme a dáme najavo svoje pocity. V prvom prípade sa musíme dobrovoľne zmieriť so súčasným stavom. V druhom prípade by nás čakala trochu taká nepríjemnosť vyjsť na to námestie, niečo by to aj stálo (doprava), ale impulz ktorý by sme takto dali politikom by mohol niektoré veci posunúť k lepšiemu. Tak občania je to na nás, ak ani prstom nepohneme ostáva nám už len chabá viera, že politici nejakým zázrakom začnú našu krajinu lepšie spravovať a tomu je ťažké už len uveriť.

 

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356170x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie