Založ si blog

Povedzme NIE fašizmu

            Nízka volebná účasť a frustrovaní voliči urobili svoje. Keď som si v nedeľu ráno pozeral výsledky volieb bol som šokovaný, sympatizant fašizmu Kotleba na druhom mieste. Čakal som, že niekto môže zamiešať karty, ale toto bola tá najhoršia možná verzia, ako z hororu.  V duchu som si vydýchol, že som predsa len bol voliť a nebol jeden z tých „hrdinských nevoličov“ ktorý niečo takéto dopustili. Jasné, že demokracia má svoje nedostatky, ale fašistické idee nám nič dobrého nemôžu priniesť. Spamätajme sa rýchlo z tohto poblúznenia a v druhom kole podporme Maňku. Zabudnite na to či ste pravičiar alebo ľavičiar, teraz pôjde o zachovanie základných spoločenských hodnôt.

            Veď nedávno ešte Kotlebovci pochodovali v uniformách, kým im to štát nezakázal a kládli vence na Tisov hrob. Otvorene sa hlásili k odkazu prvého Slovenského fašistického štátu. Tak čo si mám o tom myslieť, že sa niečo zmenilo? Úplne ma to znepokojilo. Doteraz som si myslel, že žijem v pokojnej krajine, ale stačí že ľudia hrdinsky nejdú voliť a katastrofa je na spadnutie. Viete si vôbec predstaviť, že Kotleba s jeho hordou agresívnych fašistických prívržencov, by riadil celý Banskobystrický kraj? Ja nie, žijem tu a som  z toho doslova zdesený a to nepreháňam.

            Rómsky problém aj korupcia všetko sa dá riešiť aj kultivovane, stačí aktívny prístup bežných občanov a riešenia sa nájdu. Ale dať moc do rúk fašistom to je šialenstvo, veď aj Hitler riešil Židovskú otázku a ako to dopadlo? Nezlikvidoval len milióny Židov a Cigánov, ale na jeho pokyn padlo za obeť aj veľa Nemcov ktorí s Hitlerom celkom nesúhlasili alebo ich považoval za súperov napr. tzv.  noc dlhých nožov. Pýtam sa akoby by dopadli pochody Kotlebovcov do rómskych lokalít keby neboli prítomní ťažkoodenci? Strhli by sa hromadné bitky a koľko mŕtvych by mohlo byť? Malý kamienok môže spôsobiť lavínu, v tomto prípade by to bola lavína neutíchajúceho  násilia, aké sledujeme zatiaľ len z telky.

            Skutočne naša spoločnosť má problémy a nedostatky, ktoré treba riešiť, ale eskalácia násilia by tomu určite nepomohla. Chcel by som žiť v kľudnej pokojnej krajine. Keď niečo podporujeme alebo preferujeme vždy domyslime aj možné následky, je to naša osobná zodpovednosť, každého jedného za svoje myšlienky a činy. Stretli ste sa už so skutočnou agresiou? Ja áno, a poviem vám tam nezmôžu nič žiadne argumenty, je to hrubá sila ktorá nepozná súcit a zľutovanie a ide za svojím aj cez mŕtvoly. Dúfam, že ľudia v Banskobystrickom kraji použijú zdravý rozum a pôjdu voliť NIE fašizmu.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437173x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie