Založ si blog

Okupácia Katalánska

Skúsme veci nazývať pravým menom. V minulosti si väčší národ Španielov podmanil menší národ Kataláncov, dôvodom bolo vytlačiť Arabov, inkasovať dane a čerpať prírodné bohatstvo. Pýtam sa aké morálne právo majú Španieli na Katalánsko? Je to len o tom, že ich je aj bolo viac a silou si podmanili tento menší národ. Centrálna vláda v Madride podľa mňa nikdy nebude robiť pre Kataláncov toľko, koľko by robili pre seba Katalánci vo vlastnom štáte.

Katalánci dostávajú zo spoločného rozpočtu cca o 10 – 16 miliárd eur menej ako do neho prispievajú. Toto plus ich prírodné bohatstvo je tým skutočným dôvodom prečo robia všetko, aby Katalánsko zostalo súčasťou Španielska. Je až smiešne keď sa Španieli odvolávajú na ústavu a zákony, keďže si schválili také ako vyhovujú im Španielom.

Svet sa správa alibisticky a pokrytecky, radšej sa zastávajú silnejšieho nie slabšieho, vôbec sa nehovorí o práve národa na sebaurčenie a o práve na vlastné riadenie svojej budúcnosti. Jednoducho si nechcú pohnevať Španielsko ako silný národ. Tak to vždy býva, malí a slabí to majú veľmi ťažké. My môžeme byť tiež radi, že pred 99 rokmi vzniklo Československo, v rámci ktorého sme aj my Slováci mohli dozrieť na samostatný štát.

EU je tiež veľmi farizejská, bojí sa ďalšieho štiepenia, keďže aj dnešná 27-ka má veľké problémy sa na niektorých veciach dohodnúť.  Všetko sú to však dôvody, ktoré nemajú s morálkou a s miluj svojho blížneho ako seba samého nič spoločné. Ide len o to, či je to pre ostatných výhodné alebo nie, takže zase myslia len na seba a nie na Kataláncov. Keby však EU fungovala tak ako má fungovať, ako spolok suverénnych štátov, ktoré spolupracujú a výsledkom ich spolupráce sú výhody a nie škody, vyšší počet štátov by nemal byť problém. Keď však Brusel zavádza opatrenia, z ktorých vznikajú škody pre členov únie, tak je jasné, že sa proti tomu budú búriť a nikdy to inak ani nebude.

Keď sa už Kataláncov nezastane žiadny národ, tak to urobme aspoň individuálne my, ktorí ich chápeme a podporujeme.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376942x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie