Založ si blog

Podporujem protikorupčný pochod

Rozmýšľam, že aké by to bolo keby sa do týchto pochodov proti korupcii zapojila väčšia časť verejnosti. Je mi sympatické čo robia títo mladí ľudia, pokojným a kultivovaným spôsobom vyjadrili svoj nesúhlas s tým, čo v podstate štve celú spoločnosť. Aj keď bola účasť na týchto pochodoch veľmi solídna, niekoľkotisícová – klobúk dole, ešte stále nebola až tak masová a vláda si ju ešte stále môže dovoliť ignorovať.

A to aj preto, že celé toto úsilie hoci chvályhodné je vnímané aj ako do istej miery naivné. V tomto však naša spoločnosť robí podľa mňa chybu. Horšie je podľa mňa to, že sa dospeláci so súčasným stavom zmierili. Hoci sú mladí ľudia neskúsení, veľmi cenný je ich cit pre to ako by veci mali fungovať. V Nich to viac burcuje ako nás starších, pretože oni ešte nazapadli do vyjazdených koľají ako my. Oni len svojím citom porovnávajú to čo tu je,  s tým aké by to malo v ideálnom stave byť. A za to, že boli ochotní na tento nesúlad verejne upozorniť, ja osobne len ďakujem.

Pritom ak by sa do týchto pochodov zapojili aj dospeláci a ľudia ktorí majú konkrétne návrhy na riešenie konkrétnych problémov, verím tomu že vláda by už takéto spojené protesty nezahrala tak ľahko do outu. Je len dobre keď ako sa povie dýchame na krk vláde a celému štátnemu aparátu. Ale ešte lepšie ako toto a ako aj odstránenie konkrétnych ľudí je vynútiť si zmeny systému. Môžeme žiadať aj odvolanie konkrétnych ľudí, ale tých vnímam len ako figúrky ktoré budú nahradené a mašinéria bude pokračovať ďalej.

Za oveľa účinnejší nástroj považujem nájdenie účinných proti korupčných mechanizmov a ich zavedenie do života. Aby sa vôbec takéto mechanizmy našli musí byť na túto tému celospoločenská diskusia a diskusia odborníkov z konkrétnych oblastí. Myslím si, že je čo zlepšovať takže by bolo len otázkou času kedy a koľko riešení pre konkrétne oblasti by sa našli. Keď sa takéto riešenia nájdu, potom už treba len celospoločenský tlak a vynútenie si zavedenie takýchto opatrení do praxe. Jednoduché to určite nie je, ale nemožné to tiež určite nie je. Je len na nás čo urobíme. Aj neurobiť nič má svoje dôsledky, a to konkrétne odsúhlasenie súčasného stavu.

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377155x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie