Založ si blog

Podvodníci, zlodeji a vrahovia z karmického pohľadu

Prečo niekto podvádza, kradne alebo je schopný aj zabiť? No predovšetkým je to preto, že z toho môže získať veľa peňazí za malú námahu. Je to akoby oklamanie systému, či spravodlivosti. Títo ľudia sa cítia byť nesmierne múdri. Ale je to len rozumová múdrosť úzko pozemsky ohraničená aj to subjektívne skreslená a zdeformovaná. Z týchto ľudí cítiť akúsi namyslenosť, povýšenectvo myslia si, že sú čosi viac ako bežní občania, ktorí poctivo pracujú. Oni si skutočne myslia, že dokázali oklamať systém, zvíťaziť nad ním.

Ak však existuje dokonalá spravodlivosť Božia, títo páchatelia zlého musia za svoje zločiny zaplatiť do posledného centu. Ak existuje karma o ktorej hovoril Budha aj Ježiš, tak sa trestu nijako nedá vyhnúť. Ani keď podplatia cirkev rôznymi darmi, ani cirkev nemá moc zbaviť ich hriechov a samočinných karmických následkov ktoré nutne musia na týchto páchateľov prísť. Hoci si títo páchatelia myslia o sebe, že sú neskutočne prefíkaní, podľa karmického pohľadu sú to totálni hlupáci.

Pretože ak niekomu ukradli veľké peniaze a ešte pritom niekoho zranili alebo zabili, všetko to raz budú musieť aj s úrokami vrátiť a škody nahradiť. Bolesť ktorú spôsobili budú musieť sami zažiť, ale zosilnenú. Pretože Ježiš povedal: „Čo sejete, to zožnete! 4 slová ale nie je tam žiadne možno zožnete, ale len (určite) zožnete. Ako nejaká samozrejmosť, nevyhnutnosť o ktorej my nevieme alebo sa ju snažíme všemožne popierať. A ďalšia rovina – seje sa jedno semienko, ale žne sa ich mnoho. To hovorí o tom, že takýto páchateľ zažije väčšie utrpenie ako sám spôsobil. My máme totiž rozmnožovať vo stvorení to dobré a nie to zlé.

A pritom je škoda každého. Aj keď hriešnik hlboko padne a príde o svoju dušu je ho škoda. Pretože, keby nepáchal zlo, taktiež mohol byť bohatí. Len keby žil podľa zákonov, tá cesta by bola náročnejšia a dlhšia. ALE títo ľudia by nečelili karmickým následkom zlého konania. Každý z nás má nejaké dary – talenty. Aj títo páchatelia zla majú tie talenty a môžu ich použiť aj na prospech spoločnosti. Môžu legálne podnikať, tak že nikoho neokradnú, nepodvedú a nezabijú a taktiež sa môžu stať slávnymi, úspešnými a bohatými.

Takže je skutočne škoda keď svoju silu, šikovnosť a iné talenty používajú na páchanie zla. Ak totiž skutočne existuje dokonalosť Božia a karmické následky je ich konanie smiešne a totálne hlúpe.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380964x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie