Založ si blog

Vďaka že si prišiel Ježiš

Skutočne vďaka Ježiš, že si prišiel medzi nás hoci si dobre vedel aký je svet a čo môžeš od mnohých ľudí očakávať.

Vďaka, že si priniesol do tohto chaosu a tvrdohlavej dogmy slová tvojho Otca. Dnes je svet preplnený rôznymi názormi a každý si verí niečomu po svojom. Podobné to muselo byť aj v časoch Ježišových aj keď nie v takom meradle. Ale ľudia mali aj vtedy vlastné predstavy o fungovaní sveta a o Bohu.

Dnes je to už pravda viac o fungovaní hmotného sveta. Málokto už verí, že tou hmotou môže niečo alebo niekto hýbať, že môžu existovať železné zákony podľa ktorých sa musí všetko hmotné riadiť. Preto som veľmi rád, že Ježiš prišiel = narodil sa tu na zemi, aby ľudia vlastnými ušami mohli počuť Božie vysvetlenia. Len trochu problém je, že ľuďom to už vtedy nejako nešlo do hláv.

Buď sa to nezhodovalo s ich predstavami o Bohu a duchovnom alebo boli už príliš upnutí na hmotu. Keď Ježiš hovoril mnohých to k nemu priťahovalo ako magnet. Muselo z Neho vyžarovať niečo výnimočné a tiež činil nevídané veci. Ale aj mnohí čo Ježiša počúvali, jednoducho nevedeli uveriť tomu čo rozprával, tak to muselo byť pre nich neuveriteľné. Akoby z iného sveta. Ale Ježiš aj prišiel z iného sveta.

Dnes sa už málokto vôbec zamýšľa nad Ježišovými slovami. Ale pre tých, ktorí chcú sú stále tu. Jeho slová treba vnímať srdcom = duchom = citom, pretože pozemský rozum na to nestačí. Vďaka za zvesť, že smrťou sa nič nekončí a mnoho iného. Je ťažké tomu uveriť, ale možno hlavne preto, že my sami sme si už dopredu utvorili svoje vlastné predstavy. Ježiš však priniesol Svetlo = poznanie zhora, ktoré nám môže priniesť obrovský úžitok a požehnanie. Úprimná vďaka za to. 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380730x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie