Založ si blog

Božia ruka napísala knihu

Aj keď sa to niekomu zdá absurdné možno to takto povedať. Lebo ak bol Ježiš Kristus pravá ruka Boha, Abd-ru-shina právom možno nazvať jeho ľavou rukou. A kým Ježiš nič nenapísal len nám hovoril o tom ako fungujú základné veci vo stvorení, Abd-ru-shin prišiel aby nám všetko do podrobna vysvetlil. Stalo sa tak v jeho životnom diele Vo svetle pravdy.

 

Aby nám mohol poradiť a ukázať správnu cestu, musel najprv sám na sebe zažiť nástrahy a úklady tohto sveta, všetko v čom sme dnes zamotaní. Ježiš keď videl v akom stave je ľudstvo hovoril o tom, že nám pošle od Otca Ducha pravdy, Radcu, ktorý nás uvedie do všetkej pravdy. Zaujímavé je ale to, že ani ľudia ani cirkvi toto zasľúbenie neočakávali a takmer nikoho to ani teraz nezaujíma.

 

Bude to asi tým, že ľudia vždy všetko vedeli lepšie, nepotrebujú svojho Boha počúvať. Cirkvi by mali byť prostredníkmi medzi Bohom a ľuďmi. To znamená, že by Boha mali aj poznať. Ako je však potom možné, že vtedajšia židovská cirkev obvinila Ježiša z bohorúhačštva a vynútila si jeho ukrižovanie? Je to úplne absurdné. Dopredu si vytvorili obraz o Bohu a keď im Ježiš do toho nezapasoval tak ho zlikvidovali. Pritom proroci zvestovali: On nedolomí nalomenú trstinu, nedohasí blikajúci knôt. To znamená, že nám hrozí zánik, ale Boh posiela pomoc. Túto pomoc (Ježiša) však ľudia  neprijali, veď oni sami všetko vedia lepšie.

 

To isté sa deje aj dnes. Cirvi sa neskláňajú pred svojím Bohom a nepropagujú dielo ktoré napísal Jeho posol Abd-ru-shin, a ktoré je pre túto dobu také potrebné. Ukazuje sa totiž v plnej nahote nefunkčnosť ich vlastných interpretácií. Boja sa že by sa zistilo, že neboli totožní s Božou vôľou, že pochybili? Radšej sa budú hrať na neomylných, asi až kým cirkev nezanikne. Bežných ľudí tiež nezaujímajú rady priamo od Boha, radšej si chcú robiť čo sa im zachce bez ohľadu na následky.

 

Problémom však zostáva pravda, pravda ktorej nikto neunikne. Je to podobné akoby sme nerešpektovali dopravné predpisy, výsledkom by bol chaos, materiálne škody aj straty na životoch. Ale nikto neberie za vinníka seba, keď sa mu niečo stane hromží plače a za vinu to dáva všetkým naokolo. Presne tak to dnes s nami vyzerá. Nevieme odkiaľ prichádzame, ani kam ideme. Vládne tu utrpenie, bieda, chaos a vzájomné ubližovanie si. Lenže táto zem mohla a mala byť oázou blahobytu a pokoja. Prečo to tak nie je? Každý sa chce mať čo najlepšie, na druhých sa ohľad neberie a mnohí sa pokúšajú vyhnúť spravodlivosti. Lenže problém je ten, že pred spravodlivosťou nemožno uniknúť, takýto chytráci si zbytočne nabaľujú obrovskú karmu, ktorú nutne budú musieť raz odpykať.

 

 

 

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378831x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie