Založ si blog

NE -spájanie opozície

Nedá mi nevyjadriť sa. Amaterizmus, pýcha a neúprimnosť. Len ak by sa totiž spojili aspoň 4 strany opozície mohli by získať viac voličov ako Smer. Získali by tak aj legitímne právo na zostavovanie vlády – aj keď otázne je či by ju zostavili, ale mandát by na to mali. To si fakt dali gól do vlastnej bránky.

 

Kiska ak je chlap, tak mal na rovinu povedať, že chce získať najviac hlasov z opozície a stať sa premiérom. To že sa vyhovára ako malé dieťa je skutočne neúprimné a je to podraz voči svojim spojencom.

 

Matovič sa rozčuľuje. V niečom má pravdu. Ale narážame na ďalší paradox, SaS hrozí že sa nedostane do parlamentu. A ja sa pýtam oni bez Kisku sú nesvojprávni – nemohli sa spojiť PS/Spolu s SaS alebo OĽANO s SaS. Pri takom pretlaku strán ako je dnes – je riešením jedine spájanie sa hodnotovo podobných strán. Myšlienka aby liberáli išli na spoločnú kandidátku s KDH je dosť chorá by som povedal.

 

Na Slovensku je chudoba. Smer aspoň niečo ľuďom dal, druhá vec je ako transparentne bačuje s verejnými financiami. Skutočne chce opozícia vyhrať s tým, že zruší sociálne balíčky a že pretlačí výhody pre LGBTI komunitu? Toto sú hlavné piliere? Dosť smutné a dosť chabé. Skôr by zrejme pomohlo keby povedali – doterajšie výhody vám ponecháme a pôjdeme tvrdo po rodinkárstve a úplatkárstve v štátnej správe, pôjdeme tvrdo po podvodníkoch s DPH a vďaka týmto opatreniam vám dokonca budeme môcť znížiť dane a odvody. Nebolo by to super?

 

Na záver chcem upozorniť, že nie som slepo zaľúbený do žiadnej politickej strany ako niektorí ľudia. Najradšej by som vo vedení štátu videl špičkových odborníkov z jednotlivých oblastí a špičkových manažérov. Teraz mi Národná rada pripadá skôr ako cirkus.

 

Ľudia zabúdate na jednu vec. Celkové príjmy štátneho rozpočtu SR sú okolo 15 miliárd euro ročne – krát 4 roky volebné obdobie štandardné = 60 miliárd euro. Uvedomujete si vôbec ľudia, že nechávame spravovať takúto obrovskú sumu peňazí týmto šarlatánom s trojtisícovými platmi? No aby sa nepredražovalo a nekradlo.

 

Jednotlivé ministerské posty a premiéra vnímam ako najvyšší manažment v obrovskej firme. Len problém vidím v tom, že riaditeľ podniku s tisíc zamestnancami zarobí cca 5 – 10 tisíc euro mesačne a tu má niekto na starosti 5 miliónov ľudí.  Zárobok to je vysoký — ALE majitelia, akcionári neustále od neho požadujú výsledky. Keď ich nemá takého riaditeľa odvolajú, ale ak ich má ponechajú ho a všetci sú spokojní, PRETOŽE IM TÁ FIRMA AJ VĎAKA RIADITEĽOVI ZARÁBA PENIAZE.

 

Čo robí manažment nášho štátu? On len rozdeľuje čo mi všetci vyprodukujeme a ešte nás pre istotu zadlžuje. Pekné. Nebolo by lepšie voliť si priamo špičkových odborníkov do jednotlivých ministerstiev? Osobne vnímam Národnú radu ako prežitok – sú tam neustále hádky, diskusie sú len málokedy odborné a ak to nie je náš návrh hoci je dobrý nezahlasujeme zaň. Nechcem ani vedieť ako sa tam kupčí s hlasmi.

Háčik je v tom, že za tritisíc euro mesačne sa na nás špičkový manažéri a odborníci vykašľú, keď zarábajú v súkromnej sfére 10 – 20 tisíc mesačne. Potom nám ostanú takí, čo to zoberú aj za tie 3 tisícky mesačne s tým, že sú si vedomí, že dodatočné peniaze získajú pri štátnych zákazkách a podobne. To je žiaľ krutá realita, čím pozdejšie ju pochopíme, tým horšie pre nás.

 

Potrebujeme naozaj 150 poslancov so svojimi asistentami a výhodami? Koľkým z nich by ste zverili riadenie nejakej firmy? To by som si pozrel ako by im to išlo. Všetko je v pohybe a všetko podlieha zmenám. Nefixujme sa nutne na myšlienku, že jedine Národná rada je jediný inštitút v zastupiteľskej demokrácii. Lebo možno ste zabudli, ale demokrácia je vláda ľudu – my sme tí akcionári majitelia štátu. Ale ak sme na svojich zástupcov príliš mäkkí je to naša chyba alebo ak im ponechávame prílišné kompetencie hlavne aj kompetenciu samokontrolnú je to len naša slabosť a hlúposť.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381569x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie