Založ si blog

Veriaci a neveriaci: výzva na vzájomné rešpektovanie sa

         Viem si predstaviť ako by sa mohli k sebe navzájom veriaci a neveriaci správať. A ako by mohli vedľa seba žiť krásne v harmónii bez vzájomného a urážania a obťažovania. Podľa mňa žiadny veriaci nemá právo inému človeku nanucovať svoju vieru a svoje pravidlá a naopak. Nemá to absolútne žiadny význam, pretože len živá viera,  ktorú človek sám získa a skutočne ju vnútorne cíti, len tá má nejaký význam. Aby neveriaci robil niečo čomu sám neverí, nemá absolútne žiadny význam. Ale takisto žiadať veriaceho, aby sa vzdal svojej viery, ktorú vnútorne cíti považujem za hrubé zasahovanie do súkromia konkrétnych ľudí.

          Vzhľadom na súčasný stav vedomostí ktoré ľudstvo má, vyzývam všetkých neveriacich, aby veriacich rešpektovali a neodkazovali ich na psychiatriu, nenadávali im do bláznov, idiotov a pod.. Osobne som otvorený akýmkoľvek názorom a dôkazom, ale ešte som sa nestretol s ničím čo by dokazovalo, že Boh neexistuje. To že mi niekto nadáva alebo kydá na Boha, či Ježiša, prorokov, Budhu, Krišnu a ostatných, to sú dôkazy, to ma má presvedčiť? Sú tu však nové skutočnosti čo sa týka viery, ktoré priniesol Abd-ru-shin a mnohé objasňujú a o nich považujem za potrebné z objektívnych príčin písať.

         Tieto vysvetlenia sú také závažné, že všetko stavajú do nového svetla, preto by som požiadal tých ktorí sú opačného názoru, aby sa trochu krotili vo svojich reakciách pod článkami. Ja to totiž nepíšem pre vás, nepotrebujem vás presvedčiť a buďte si istý, že by som svoj voľný čas vedel využiť aj inak ako písaním článkov. Píšem to však pre ľudí, ktorých by to mohlo zaujímať, nielen pre registrovaných blogerov, ale aj úplne náhodných čitateľov. Je to pre mňa totiž úplne nenormálny stav, že o Hitlerovi vie celý svet a o diele Abd-ru-shina sotva hŕstka.

         K jeho dielu som sa dostal náhodou a bol som ohromený vnútornou hodnotou diela, pre mňa ako veriaceho je táto kniha Vo svetle pravdy najväčším darom pre ľudstvo a nevyčerpateľnou studnicou múdrosti. Preto som sa rozhodol napísať pár článkov a umožniť tak ľuďom získať nové informácie to je celé. Osobne by som bol najradšej keby na cirkev prispieval len ten kto chce a neveriacich by s tým nikto neobťažoval. Ale tiež neveriaci by mali mať aspoň toľko slušnosti, aby neobťažovali veriacich a nestrpčovali im život.

         Berme to tak, že existujú 2 alternatívy, jedna s Bohom druhá bez neho. Keď niekto napíše článok, kde nakydá na Boha a všetkých jeho vyslancov, ja na to nepotrebujem reagovať lebo to považujem za osobnú zodpovednosť toho čo to napísal. Keď ma zaujme nejaký článok tak si ho prečítam, ale keď s jeho obsahom nesúhlasím väčšinou nepociťujem potrebu reagovať, že autor je blázon a podobne handrkovať sa. A keď niekoho moje články nezaujímajú alebo s nimi nesúhlasí tak načo ich vôbec číta? Ocenil by som keby sa všetci tí, čo sú úplne opačného názoru trochu krotili, nie som zvedavý na vaše urážlivé reakcie. Ja vás neurážam, tak sa láskavo držte toho aj vy. Články nie sú určené pre vás. Čomu vy veríte je vaša vec a mne je to úplne ukradnuté, aby bolo medzi nami jasno.

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

SR Bratislava EÚ referendum Dzurinda oslavy

20 rokov v Európskej únii. Brusel nám pozerá na prsty, ale to je dobre

01.05.2024 09:00

Malý štát v srdci Európy začal pred dvadsiatimi rokmi nielen cestu za svojou prvou Superstar, ale vykročil aj za svojou európskou identitou.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380312x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie