Založ si blog

Na Slovensku nechcem protesty žltých viest

Nie je protest ako protest. V každej spoločnosti je určité percento veľmi radikálnych ľudí. Chcem upozorniť na protesty žltých viest vo Francúzsku. Mne to pripomínalo vojnovú zónu, chráň nás Boh od niečoho takéhoto. Boli tam obete na životoch a dosť veľké materiálne škody, zhorené autá, rozbité výklady, poškodený veľký oblúk symbol Paríža. Podporovali by ste takýto protest ak aj za dobrú myšlienku, keď vám niekto zdemoluje auto či obchod? Asi ťažko. Skôr by ste sa pýtali kto vám uhradí škodu.

V tejto súvislosti musím ešte raz vyzdvihnúť protesty Za slušné Slovensko, ktoré prebehli pokojne, nikto nebol zranený a neboli spôsobené škody na majetku, ale pritom dosiahli veľa, mali mediálny priestor aj značnú podporu verejnosti. TOTO by som chcel ukázať ako VZOR, dobrý príklad pre všetkých ktorí chcú za niečo na Slovensku demonštrovať.

Podľa mňa žiadny radikálny protest nemá takú podporu verejnosti ako pokojný protest. A to už len z logiky veci, že strácajú podporu všetkých tých, ktorým spôsobili škody a tiež mnohých ktorí s poškodenými cítia a nepáči sa im to. Lebo si povedia nabudúce tú škodu môžem utrpieť ja.

A je to aj o kultúre národa. Neopakujme len ako papagáje, ale vytvorme si vlastné formy, ktoré vychádzajú z nášho srdca, citu. Zahoďme už ten pocit zakomplexovanosti a menejcennosti a stavajme si tie najvyššie ciele. Lebo ak sú ciele malé, málo aj dosiahneme. Preto radšej vzhliadajme na tie najvyššie ciele. Realita je taká, že aj Slováci môžu byť pre svet príkladom. Veľkým príkladom je aj zamatová revolúcia a tiež kultivované rozdelenie Československa, ktoré už teraz sú svetlými míľnikmi vo svetových dejinách.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380839x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie