Založ si blog

Ježišove podobenstvá

Prečo Ježiš vysvetľoval v podobenstvách? Mne to pripadá, že Ježiš chcel takto priblížiť duchovné deje a kráľovstvo nebeské. To čo my už nedokážeme vnímať, nevidíme to, necítime to, pritom to zrejme reálne existuje. Ježiš pripodobňoval tieto duchovné deje k pozemským dejom, ktoré sa tomu hodia. Na pozemských dejoch, ktoré boli v tej dobe bežné a ľudia im rozumeli, vysvetľoval deje duchovné ktoré oni nedokázali vnímať.

Pripadá mi to ako keď rodič láskavo a trpezlivo, vysvetľuje svojim deťom veci ktoré ešte nechápu a nevidia riziká a nebezpečenstvá. Ako pozor keď idete cez cestu môže vás zraziť auto alebo nechytajte to popálite sa. Ježiš podľa mňa nebol klamárom a nevymýšľal si, ale hovoril o úplne reálnych veciach, ktoré on ako Syn Boží videl a vnímal, ale pozemskí ľudia ich nevideli a nechápali.

Dnes to nie je o nič lepšie. Spoznali sme niektoré fyzikálne, chemické zákonitosti, ale zákony Božie sa ľuďom nechce spoznávať. Pritom to vyzerá tak, že zákony Božie a zákony fyzikálne (ktoré vidíme) fungujú rovnako samočinne, nepodplatiteľne, úplne prirodzene. Nikto sa nečuduje, že keď teplota klesne na nula stupňov Celzia voda sa začne meniť na ľad, keď dosiahne 100 stupňov Celzia vrie a odparuje sa. Vedia to aj malé deti. Len tie zákony Božie nám akosi vôbec nejdú do hláv a sŕdc. Ľudia dnes ešte stále veria, že keď niekto ubližuje druhým môže sa vyhnúť trestu hlavne ak je silný a bohatý.

Lenže zákony Božie nerobia takéto rozdiely ako my ľudia, oni len jednoducho v spätnom pôsobení dávajú každému čo si zaslúži, jeho úrodu toho čo zasial. Každá myšlienka, slovo a čin sú vraj s nami spojené neviditeľnými vláknomi. Na tieto myšlienky, slová a činy vyslané do sveta sa postupne pritiahnu podobné myšlienky, slová a činy z okolitého sveta , čím tieto naše pôvodné získavajú na sile. A tak sa nám všetko čo sme do sveta dali, či je to už dobré alebo zlé, len jednoducho v zosilnenej forme vracia naspäť. Pritom dobrými myšlienkami, skutkami  môžeme oslabovať účinok tých zlých. A takisto ak prestaneme v sebe živiť určitú emóciu napr. hnev na niekoho, tak toto vlákno postupne uschne a už sa nám nebude cez toto vlákno vracať zosilnený hnev na nás. Najprv sa však všetok hnev ktorý sme už poslali musí aj s tým čo sa k tomu nabalilo späť na nás vyžiariť. Až potom toto vlákno môže uschnúť ako stonka na rastline a odpadnúť.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378723x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie