Založ si blog

Ateisti nie sú vylúčení z večnej ríše ducha

Ak existuje duša majú ju aj ateisti aj veriaci, hoci ateisti sa tomu všemožne bránia. Ak naopak neexistuje duša nemajú ju ani ateisti ani veriaci. Realita nás prevalcuje bez ohľadu na to čomu veríme a čomu nie. Sme podrobení rovnakým fyzikálnym zákonom a ak existujú ešte aj tie Božie zákony ako napr. čo sejete to zožnete, tak aj im rovnako. Tak prečo by mali účinkovať inak na ateistu a inak na veriaceho alebo na jedného účinkovať a na druhého nie, nemá to logiku.

Klientelizmus, korupciu a rodinkárstvo vymyslel človek, nemyslím si, že ak existuje Boh ovplýva takými vlastnosťami. Preto bude zrejme na osud človeka po pozemskej smrti najviac vplývať to aký život ten konkrétny človek žil, koľko ubližoval a koľko pomáhal, koľko lásky či hnevu rozdával. Mne sa skutočne nezdá, že ak hovoríme o dokonalej Božej spravodlivosti, láske a čistote, že by tento dokonalý Boh niekomu nadŕžal napr. tým čo navštevujú kostoly. Veď trest prišiel aj na Židov a celý Izrael keď zle konali, hoci boli jeho vyvolení, milovaní ľud.

Takže z týchto dôvodov to vnímam tak, že podmienky sú naozaj rovnaké pre každého. Lebo vytvára sa tu taký zvláštny obraz, že veriaci akoby už mali kúpené miestenky v raji a zase ateistov akoby sa to ani netýkalo. Toto sa mi nezdá, že je realita. Podľa mňa po pozemskej smrti zase nastane dej pre každého s rovnakými zákonitosťami. Buď úplná ničota, človek prestane jestvovať ako si to predstavujú ateisti alebo to bude pokračovanie života ako o tom zvestoval Ježiš, či ľudia ktorí prežili klinickú smrť. Potom by mala byť kľúčová váha duše a na základe zákona tiaže, ktorý pozorujeme aj v prírode, budú tie čistejšie, jemnejšie duše prirodzene stúpať nahor a tie viac upnuté na hmotu a zaťažené kadejakými neduhmi by mali zase prirodzene klesať dole.

V tejto súvislosti uvediem  podobenstvo o mýtnikovi a farizejovi:  „Dvaja ľudia vstúpili do chrámu modliť sa. Jeden bol farizej, druhý mýtnik. Farizej sa postavil a takto sa v sebe modlil: »Bože, ďakujem ti, že nie som ako ostatní ľudia: vydierači, nespravodlivci, cudzoložníci alebo aj ako tento mýtnik. Postím sa dva razy do týždňa, dávam desiatky zo všetkého, čo mám.« Mýtnik stál celkom vzadu a neodvážil sa ani oči k nebu zdvihnúť, ale bil sa do pŕs a hovoril: »Bože, buď milostivý mne hriešnemu.« Hovorím vám: Tento mýtnik odišiel domov ospravedlnený, a nie tamten farizej. Lebo každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.“

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437108x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie