Založ si blog

Ľudské energetické polia.

Či už ste ateista alebo veriaci, zrejme sa zhodneme, že každý človek niečo vyžaruje. Minimálne nejaké teplo vyžarujeme, ale veda toho zistila oveľa viac, je to aj nejaký minimálny elektrický prúd a podobne. Ale aj z emocionálneho hľadiska keď sme smutní, nahnevaní či veselí aj toto naše okolie vníma.

Každý z nás žijeme na nejakom mieste, takisto pracujeme a trávime voľný čas. Pritom prichádzame do styku s určitými ľuďmi. My ovplyvňujem ich a oni nás do istej miery alebo sú to aspoň nejaké podnety ku ktorým zaujímame stanovisko. Cítime čo z toho čo nás obklopuje sa nám páči, čo menej a čo vôbec.

To čo sa nám páči by sme mali podporovať – rozmnožovať a naopak to čo sa nám nepáči voči tomu sa bránime a snažíme sa to eliminovať. Pritom je podľa mňa dôležité uvedomiť si, že oplácaním – rozmnožujeme. Pretože ak si niečo čo sa nám nepáči predstavíme ako zhnité jablko, tým že si toto zlé konanie s niekým oplácame, akoby sme dávali na kôpku stále nové zhnité jablká – jednoducho ich počet narastá.

Naopak ak si navzájom oplácame niečo pekné, dobré čo nás teší a robí radosť nám aj ľuďom ktorým to oplácame, je to akoby sme na kôpku hromadili krásne, šťavnaté chutné jablká najrôznejších vôní a chutí.

Jednoducho to zlé ktoré k nám prichádza by sme sa mali snažiť do istej miery absorbovať, brániť sa proti tomu, ale snažiť sa to neoplácať. Z karmického hľadiska je možné aj to, že konanie ktoré prichádza teraz od niekoho ku nám a nepáči sa nám, mohlo vzniknúť tak, že v minulých životoch sme my sami konali toto čo sa nám teraz nepáči dotyčnému človeku.

Vtedy ako páchatelia sme nepociťovali ujmu z takéhoto konania. Ale teraz ako obete intenzívne preciťujeme nesprávnosť takého konania. Tu by dával zmysel aj Ježišov výrok s ktorým som si dlho lámal hlavu: „Milujte svojich nepriateľov“. Ježiš nepovedal nič len tak. A podľa mňa to, že tento výrok dáva zmysel vtedy ak pripustíme existenciu minulých životov a karmy netreba slepo ignorovať, ale slobodne o tom uvažovať. Veď Ježiš povedal aj: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“.

Teraz je tu však doba kedy by sme to už mali byť schopní zniesť. Preto ak na chvíľu dáme bokom cirkevný a tiež materialistický dogmatizmus začnú zrazu jednotlivé čiastočky – Ježišove výroky a podobne – do seba krásne zapadať ako nádherný obraz z puzzle.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Evakuácia školy Senica

Vrátia sa deti vo štvrtok do škôl? Odpovedá štátna tajomníčka Kurilovská i rezort školstva

08.05.2024 12:29, aktualizované: 12:39

Podľa predbežných zistení polície išlo o kybernetický útok, respektíve indikátor hybridnej hrozby.

SR Fico Deň víťazstva fašizmus BAX

Láska je ako mier, musíme o ňu bojovať, vyhlásil na Slavíne Fico. Následne vypustil biele holubice

08.05.2024 12:22

Fico zdôraznil, že je sklamaný z Európskej únie, pretože Únia vznikla ako mierový projekt, ktorý však nemá žiadne mierové riešenie vojny na Ukrajine.

SR Čaputová Deň víťazstva fašizmus BAX

Čaputová: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať

08.05.2024 11:46

Prezidentka si v stredu pripomenula obete druhej svetovej vojny pri Hrobe neznámeho vojaka na Rázusovom nábreží v Bratislave.

Migranti, utečenci

Štáty EÚ odklepli nový migračný balíček, Slovensko povedalo nie

08.05.2024 11:12, aktualizované: 12:05

Schválený postoj štátov bloku je definitívny, nové migračné a azylové pravidlá už len formálne schvália únioví ministri.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1383405x
Priemerná čítanosť článkov: 2436x

Autor blogu

Kategórie