Založ si blog

Cirkevná totalita tiež skončila.

Dnes 17.novembra si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. Komunistická diktatúra bola porazená a máme konečne slobodu. V tom komunizme bolo aj veľa dobrých vecí len nemali zakazovať vieru v Boha, perzekuovať a vraždiť ľudí s iným názorom.

Žiaľ podobné to bolo aj s cirkvou. Áno dobre čítate bolo obdobie doslova cirkevnej totality, kedy sa ľudia s iným názorom za pomoci inkvizície prenasledovali a vraždili. Toto si tiež treba pripomínať. Toto bola duchovná diktatúra. Tiež v tom učení cirkvi bolo veľa dobrého, hlavne to, kde sa opiera o písma a tiež cirkevní hodnostári urobili veľa dobrého, ale to ich ešte neoprávňuje brániť ľuďom slobodne myslieť a hľadať pravdu. Veď hádam na to, aby sme prijali pravdu nepotrebujeme mučiteľov. Pravdu treba nájsť a potom nám je vo všetkom nápomocná.

Čo sa týka materiálnych pomerov máme sa tak ako si zaslúžime. V tejto krajine je ešte veľa nedostatkov, ale skutočne vážme si, že máme slobodu slova, slobodu vierovyznania a podobne. Nie je totiž nič horšieho ako keď vás pre iný názor alebo to, že ste si dovolili na niečo sa opýtať o niečom pochybovať upália na hranici alebo umučia. Žiaľ toto je temná história katolíckej cirkvi.

Možno to bola odplata, že komunistický režim zase prenasledoval cirkevných hodnostárov. Mohli tak spoznať aké je to nesprávne niekomu ubližovať kvôli jeho viere. Dnešné časy aj keď sa nám možno nezdajú extra výnimočné, predsa len majú čosi do seba. Zdá sa mi akoby nikdy predtým nemali ľudia také možnosti dopátrať sa k pravde. Teraz je to len na nich samotných už sa nemajú na čo vyhovárať, prekážky sú odstránené.

Časy keď tu pôsobil a žil syn Boží Ježiš boli výnimočné. Bola tu obrovská príležitosť na prelomenie temnej bariéry. Žiaľ práve židovská cirkev ktorá to mala podporovať a ochraňovať, tešiť sa z toho sa postavila ostro proti a prvých kresťanov prenasledovali a vraždili. V minulom storočí v nemeckom národe pôsobil Abd-ru-shin. Tiež to bola veľká šanca na nadšený prielom temna. Žiaľ temno nie náhodou práve vtedy pozdvihlo svoju hlavu a nacistický režim sledoval a znepríjemňoval život Abd-ru-shina a jeho rodiny. Jeho nasledovatelia sa nemohli pokojne stretávať a slobodne zhovárať.

Takže čo sa slobody týka vyzerá, že sme sa konečne posunuli dopredu tým správnym smerom. Môžeme za to podľa mňa vďačiť všetkým prenasledovaným, mučeným a zavraždeným Ježišovým nasledovníkom, Abd-ru-shinovým nasledovníkom a samozrejme všetkým čo rovnako trpeli kvôli pravde a túžbe po slobode. Samozrejme najväčšia vďaka patrí Bohu, ktorý na tejto Zemi prostredníctvom Abd-ru-shina zakotvil Svetlo. Misky váh osudu sa akoby pod ťarchou všetkých tých nevinných obetí a zvýšeného tlaku Svetla naklonili v náš prospech – v prospech SLOBODY a v prospech možnosti slobodne hľadať PRAVDU.

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

17.05.2024

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď.. Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh [...]

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Strach, hnev, beznádej, úzkosť. Odborníci radia, ako zvládnuť pocity po atentáte na premiéra

17.05.2024 13:36

Zdrojom stresu a znepokojenia môže byť aj sústavné sledovanie správ, verejných vyjadrení alebo diskusií na sociálnych sieťach.

Lebanon Israel Palestinians

Izrael útočil na oblasti na juhu Libanonu

17.05.2024 13:11

Libanonské šiitske hnutie Hizballáh v posledných dňoch vystupňovalo svoje útoky v pohraničných oblastiach.

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 572
Celková čítanosť: 1390736x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie