Založ si blog

Trápne divadlo kresťanských cirkví.

Cirkevní hodnostári v stredoveku boli tak opojení svojou veľkou mocou, že si dovolili niečo úplne absurdné. Na konciloch si odhlasovali svoju „neomylnosť“. Povedali, že vyhlásenia pápeža „ex catedra“ sú neomylné a neodvolateľné. A potom to už išlo dogma za dogmou – tvrdenie za tvrdením. Takto vznikol Katechizmus, je tam cez tisíc dogiem.

Dnešný cirkevní hodnostári už veľmi nehovoria o svojej neomylnosti a o dogmách. Ale poslušne pokračujú v „diele“ svojich predchodcov. Ešte stále sa prikrývajú týmto pláštikom „neomylnosti“ svojich predchodcov. Oni sa tvária, že sú predĺžená ruka Boha. Nehovorím keby boli pokorní a snažili sa pôsobiť vo vôli Božej určite by sa im to podarilo. Ale stavať sa do úlohy neomylných to je šialené.

Zvlášť keď sa pozrieme spätne na všetky tie pochybenia jednotlivých cirkevných hodnostárov aj cirkvi ako celku, je úplne absurdné tváriť sa ako neomylný. Myslím, si že čím dlhšie to budú robiť, tým horšie pre nich. Mali by konečne prestať s tým trápnym divadlom a priznať si, že sú obyčajná ľudia ako my, hoci silno veriaci.

Ak sa totiž budú hrať aj ďalej na neomylných, nepomôžu tým svetu, ani ľuďom, ani sebe, len budú naďalej konzervovať súčasný stav, nikam sa nepohneme. Keby však priznali, že sú omylní, otvorila by sa cestu pre pravdu. Čudujem sa, že je pre nich až také ťažké zbaviť sa tohto stredovekého dedičstva. Vlastné dielo milujú viac ako pravdu. No samozrejme majú slobodnú vôľu, môžu si robiť čo chcú. Ale zodpovednosť za škody, ktoré tým páchajú už musia nutne znášať, tak to vyžaduje dokonalá Božia spravodlivosť. Nech zabudnú, že si budú jeden druhému dávať nejaké odpustky.

Je tu čas, kedy si PRAVDA razí cestu týmto svetom. A žiaľ toto trápne stredoveké dielo – DOGMY – sa tej pravde stávajú prekážkou.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377476x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie