Založ si blog

Ako poďakovať Bohu

Veľa bolo toho zo Svetla urobeného pre ľudí. Mnohí si to neuvedomujú alebo nevážia, ale tí ktorí to takto cítia by mali Bohu za Jeho opateru a lásku poďakovať.  Keby sa tieto slová chápali v bežnom zmysle, tak ako uvažujú ľudia, muselo by nepretržité ďakovanie unavovať, lebo človek si pri tom predstavuje súvislý rad ďakovných modlitieb.

Tak to však nie je chcené vysvetľuje Abd-ru-shin. Najkrajšou vďakou je vraj čistá radosť. Keby ľudia boli žili podľa Božej vôle, mohli by pri svojich putovaniach hmotnosťami nachádzať iba radosť a vôbec nič iné. Že pri tom existuje aj zármutok, je vinou samotných ľudí, lebo zármutok je vraj Svetlu cudzí.

Ľudia si vytvorili temno a tým aj zármutok a svojou vzdorovitou svojhlavosťou sa do toho tak zaplietli, že nakoniec už vôbec nemohli nájsť tie cesty, ktoré by ich dokázali vyviesť von.

Hmotnosť sa pod nesprávnym vplyvom ľudskej vôle nestala rajom, ale namiesto toho iba bludiskom, z ktorého žiadna ľudská duša nemohla nájsť východ. Pritom sa množili chyby, následky ktorých prinášali neslýchané stupňovanie zlého chcenia a v húštine pokrivených pojmov bol každý náznak dobrého chcenia pevne zovretý a vo svojom raste zabrzdený, takže musel čoskoro opäť zakrpatieť.

Toto je pre nás odkaz a vysvetlenie zo Svetla ako sa veci majú a ako sa vyvíjali.

 

 

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Bohuš Garbár

Súd poslal do väzenia Bohuša Garbára za vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

mestská polícia, obchodná, bratislava

VIDEO: Naháňačka ako z akčného filmu. Najprv sa pobil pred barom, potom utekal pred políciou

29.04.2024 13:03

Podozrivého spozorovali na Obchodnej ulici. Keď sa mu prihovorili, dal sa na útek.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378775x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie