Založ si blog

Ľudstvo samo seba odsúdilo k utrpeniu

Bolo to vtedy keď sa ľudstvo rozhodlo, že Boh neexistuje a tým pádom ani žiadna Božia spravodlivosť. Ľudia za jediného vládcu uznávajú človeka a veria v ľudskú spravodlivosť. Hlavný problém však spočíva v tom, že kto bude súdiť bohatých a mocných? Títo majú známosti, bohatstvo, moc a vplyv a sú voči pozemskej spravodlivosti dosť imúnni.

 

Ale predsa keď neexistuje a nevládne Boh, tak vládne človek a vládnu tí najsilnejší ľudia. Kto je nad nimi? Vyzerá to, že nikto a môžu si robiť čo chcú, čo je hlavne v ich prospech nie v prospech spoločnosti. Takto si ľudia vytvorili „nádherný“ kolobeh utrpenia. Ľudské duše si v priebehu vekov len vymieňali úlohy: raz mocný zotročoval biedneho, aby sa neskôr z bedára stal mocný a ten robil to isté a zotročoval ostatných medzi nimi aj svojho predošlého zotročovateľa.

 

Podobne je tomu aj dnes. Obyčajní ľud hromží a mocní sa tešia a užívajú si kým ich železné Božie zákony nedonútia opäť si vymeniť úlohy. Aj Budha niečo o tom hovoril, že by sme sa mali zmeniť a jedine tak sa vymaníme z kolobehu utrpenia. To, že ľudstvo neverí, že Boh existuje, to ešte neznamená, že Boh neexistuje. A tiež keď ľudstvo neverí, že železné Božie zákony držia pokope celé stvorenie a nič sa nedeje mimo nich, to ešte neznamená že tieto zákony neplatia. Lebo aj Ježiš hovoril čo sejete, to (nutne) zožnete. To že sa to neprejaví ihneď, to ešte neznamená že sa to neprejaví neskôr, niekedy až v záhrobí.

 

Je to len smiešna ľudská domýšľavosť, ktorá ľudí utvrdzuje v tomto blude. Je to akoby mravec chcel vysvetľovať aká je zem. Zatiaľ, čo reálne spoznal len malý kúsok zeme v okolí svojho mraveniska. Takto si mnohí, deň čo deň nakladajú na svoje plecia novú vinu, ktorú raz budú musieť aj s úrokami splatiť, lebo kto seje vietor, zožne búrku. Je to až tragikomédia, že ľudstvu bolo hovorené o posmrtnom živote, o duši a o Bohu. Ale milióny ľudí namiesto toho, aby toto skúmali a hľadali, s obrovskou istotou tvrdia, že nič z toho neexituje. Oni to proste vedia, tak na čo by sa namáhali nad tým uvažovať alebo hľadať odpovede.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378852x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie