Založ si blog

Cirkvi zotročujú milióny ľudí.

Je skutočne desivé pozorovať to čo vytvorili cirkevné koncily. Človeka sa až zmocní hrôza. Cirkevní hodnostári by sa mali triasť od strachu pred 1. Božím prikázaním a zároveň aj pred najväčším prikázaním čo aj Ježiš potvrdil: „Ja som Hospodin tvoj Boh, nebudeš mať iných bohov okrem mňa“. Koľko škody to už napáchalo.

Skúste sa na to čo sa deje pozrieť nezaujato akoby zboku. Mne osobne to pripadá, že kňazi, biskupi a pápeži milujú svoju cirkev viac ako Boha. Je to prekliate dedičstvo cirkevných koncilov. Ale realita je skutočne taká, že všetko ich konanie sa podriaďuje záverom minulých cirkevných koncilov. Dostali sa do pasce, sami tomu veria, že je to tak správne a že je to pravda. ALE vyzerá to, že je to celé mimo reality, len si vytvorili svoj cirkevný MATRIX.

Cesta pravdy, cesta skutočného veriaceho by mala byť iná. Skutočný veriaci by mal skúmať písma sväté – to jest priama reč Božia cez prorokov, Mojžiša a Ježiša. Skutočný veriaci by sa nemal dať ovplyvniť a zastrašiť nejakými pochybnými rozhodnutiami cirkevných koncilov. Verím tomu, že SVETLO aj v tomto postupne urobí poriadok, tak ako teraz vychádzajú najavo kadejaké ošklivosti ako zneužívanie detí cirkevnými hodnostármi, čo bolo v minulosti nepredstaviteľné.

A ja verím, že všetci čo to páchali dostanú spravodlivý trest. Žiadne odpustky im nepomôžu, žiadna cirkev ani žiadny pápež ich neochráni. Spravodlivosť Božia totiž nepozná korupciu a rodinkárstvo. Spravodlivosť Božia je dokonalá a dá každému podľa zásluh.

Trápil som sa nad tým, že od čias Ježišových nás Boh nechal ako siroty. Nebolo počuť hlas proroka, aby sme vedeli čo máme robiť ako žiť a ako funguje celé stvorenie. ALE Boh nás nenechal napospas nevedomosti či cirkevným koncilom. Predsa len na túto zem prišlo poznanie a svetlo. Je len na samotných ľuďoch či sa budú namáhať hľadať toto poznanie, či zo strachu pred cirkvami zostanú otroci cirkví.

Cirkvi využívajú aj ľudskú duchovnú lenivosť. Oni sa za vás aj pomodlia, oni za vás našli aj vysvetlenia ako funguje svet – oni proste urobia všetko za vás. Len zaplaťte nejaký poplatok a oni sa o všetko postarajú. Lenže každý človek sám má hľadať a prihovárať sa Bohu. Pýtať sa a pozorovať čo sa v jeho živote deje, čo sa deje okolo neho, aby nachádzal odpovede. Študovať písma a prežívať ich v realite bežného dňa.

Takto to má fungovať, nie ako to vymysleli cirkvi s cieľom získať čo najviac stúpencov, tým aj čo najväčšiu moc. Prestaňte sa klaňať cirkvám ľudia a pozdvihnite svoj zrak nahor k Bohu. Máte v sebe cit a ducha, vnímate aj ten vnútorný hlas vo vás. Zbavte sa cudzích názorov a začnite sami skúmať a hľadať – lebo v konečnom dôsledku ste každý zodpovedný sám za seba. Roztrhajte tie nedôstojné cirkevné dogmatické putá a staňte sa slobodnými v názoroch, staňte sa ľuďmi akými máte byť.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380833x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie