Založ si blog

Čo by ste dali za večný život?

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne.

Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí odrádzať od duchovného bádania. Ale nech sa vyjadria tí čo majú blízko k smrti, čo by dali za predĺženie svojho veku o rok, 10 rokov a napokon čo by dali za večný život?

Abd-ru-shin hovorí, že každý má dušu či si to už pripúšťa alebo nie. A proces po smrti je vraj taký, že čistejšie duše sú ľahšie a pozvoľna stúpajú nahor a tie špinavšie duše sú viac hutné a ťahá ich to nadol alebo ostávajú v blízkom okolí Zeme. Alebo ak majú duše niečo nedoriešené môže ich to tu pútať. Podstatná informácia je však tá, že naša svetová časť smeruje k zničeniu. Všetko hmotné a jemnohmotné bude zničené, čo potvrdzuje aj Ježiš: „Nebo a Zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú. Dávajte si pozor, aby vaše srdcia neoťaželi obžerstvom, opilstvom a starosťami o tento život, aby vás ten deň neprekvapil …“

Ľudia tohto sveta stratili spojenie so svetlými výšinami a Stvoriteľom. Stvoriteľ sa nám však dal poznať vo svojom vyvolenom národe. Môžeme si prečítať zo Starého zákona ako sa On priamo prihováral svojmu ľudu. Žiaľ aj vyvolený národ sa protivil prenasledovali prorokov. Prišiel aj sľubovaný Mesiáš, no židovská cirkev si vynútila jeho vraždu. Ježiš nám prisľúbil Radcu aj ten prišiel. Čo viac mal ešte Stvoriteľ urobiť? Ľudia majú slobodnú vôľu, mnohí sa dobrovoľne upli na hmotu a duchovné už nevnímajú. Oni sami si vybrali, že im stačí jeden pozemský život a netúžia po tom večnom.

Ani žiť v chudobe nie je potrebné. Podstatné je však zarábať svoje peniaze poctivo. Nič pozemské nestojí za duchovné pošpinenie. Ježiš sám to hovorí zákonníkom a farizejom, že tým že on prišiel neobstojí žiadna výhovorka. A teraz bol tu aj Radca a všetko vysvetlil. Na čo sa teraz vyhovoria tí čo zanedbali duchovnú prácu? Podľa mňa v dnešných časoch je veľmi dôležité Podobenstvo o 10 pannách.

Päť panien bolo múdrych a 5 nerozumných. Tie múdre si vzali aj olej do lámp, nerozumné nie. Keď ženích dlho nechodil zaspali. O pol noci sa strhol krik ženích prichádza choďte mu naproti. Ale nerozumným dochádzal olej a lampy pomaly zhasínali. Pýtali olej od múdrych, tie im ho však nedali a poslali ich za predavačmi nech si olej kúpia. Kým išli nerozumné za predavačmi kúpiť si olej, prišiel ženích a tie čo boli pripravené vošli s ním na svadbu a dvere sa zatvorili. Napokon prišli aj ostatné panny a vraveli: „Pane, pane otvor nám!“ Ale on im odpovedal: „Veru hovorím vám, nepoznám vás.“ Preto bdejte lebo neviete dňa ani hodiny.

Je to len môj názor, ale pripadá mi to, že tým olejom sú Starý a Nový zákon a Abd-ru-shinove Posolstvo. Ľudia si ich mohli a môžu kúpiť a skúmať v nich, hľadať následne vnútorne prežívať. Je tam mnohé vysvetlené a tiež každý sám sa môže Stvoriteľovi prihovárať a skúmať či mu ON odpovedá. A prečo Ježiš – ženích zavrhol tých 5 nerozumných panien? No veď aj oni jeho zavrhli – sú to ľudia ktorí neveria na Ježiša ani sa o neho a jeho dielo nezaujímajú. On len urobil s nimi, to čo oni s ním. Oni zavrhli Ježiša a Ježiš ich. Zatiaľ je stále čas brána je ešte otvorená. Ale dokedy to nevie nikto len Stvoriteľ sám.

Komunizmus musel padnúť.

22.08.2024

Hlavný dôvod prečo bol podľa mňa komunizmus odsúdený na zánik, je to že oddeľoval ľudí od Stvoriteľa – táto ideológia bránila ľuďom vo viere a v hľadaní skutočnej pravdy. Z tohto dôvodu podľa mňa aj keby mal kumunizmus tie najlepšie a najšľachetnejšie úmysly, musel padnúť. Treba pripustiť, že niektoré veci fungovali možno lepšie za komunizmu ako teraz. [...]

Prisľúbený Pomocník zo Svetla.

20.08.2024

1. PRIŠIEL 2. VIDEL 3. NAPÍSAL

Stvoriteľ dal ľudstvu odpovede na všetky otázky.

20.08.2024

Ľudstvo je tak odklonené od pravdy, že ani napomínania prorokov nestačili, aby nastúpilo na pravú cestu. Ježiš taktiež hovoril, že sme zablúdili. Na konci svojho pôsobenia tu na Zemi videl aj sám Ježiš, že dokonca ani jeho misia neobráti všetkých, ktorí by sa mohli zachrániť. Preto Ježiš vyslovil prosbu k svojmu Otcovi, aby nám poslal Pomocníka. Táto prosba sa podľa [...]

Tomáš Taraba

Lesnícka komora hlási lykožrúta na Čiernom Váhu, Taraba avizuje kroky

26.08.2024 16:22

Silný vietor vyvrátil v júli 2021 v Národnom parku Nízke Tatry 39 000 kubických metrov smrečín.

Olaf Scholz

Scholz sľúbil prísnejšie zákony pre útoky nožmi a urýchlenie deportácií

26.08.2024 16:19

Počet nezákonných migrantov sa podarilo znížiť aj prostredníctvom kontrol na východných hraniciach Nemecka.

monkova

Zničený turistický chodník v Monkovej doline nahradila obchádzková trasa

26.08.2024 15:17

Trasa je o niečo dlhšia oproti pôvodnej a vedie hrebeňom.

pellegrini, strmeň

Prezident Pellegrini zablahoželal k narodeninám pamätníkovi SNP Strmeňovi

26.08.2024 14:43

Ocenil jeho skromnosť a vyzdvihol to, ako aktívne šíri hrdinský odkaz SNP medzi súčasníkmi.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 594
Celková čítanosť: 1452952x
Priemerná čítanosť článkov: 2446x

Autor blogu

Kategórie