Založ si blog

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta.

Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy sa volilo, ale mečom. To že máme v sebe túžbu po ideálnom je v poriadku. Ale v poriadku nie je spôsob akým to chcel páchateľ dosiahnuť.

Za stav v ktorom žijeme máme vo veľkej miere tendenciu obviňovať všetkých naokolo len nie seba. A to je už tá kľúčová chyba, musíme začať tou nepopulárnou ťažšou cestou tvrdo pracovať na sebe samou. A keď to začne robiť dostatočne veľké množstvo ľudí, nutne sa to prejaví na pozitívnej zmene v našej spoločnosti. Môj názor na politikov je taký, že oni sú naším zrkadlom. Podstatné je čo hýbe spoločnosťou, ľuďmi aké hodnoty vyznávame ako reagujeme. Odstrániť nejakého politika a čakať, že všetko sa začne meniť k lepšiemu je ilúzia, skôr opak je podľa mňa pravdou. Keď jeden politik skončí sú pripravené ďalšie stovky alebo tisíce, ktoré sú pripravené nahradiť ho. 

Atentátnik si zrejme myslel, že odstráni „zlého“ Fica a tým vytvorí priestor pre iných „dobrých“ politikov. To sú jeho očakávania. Realita je podľa mňa taká, že hrozí, že sa ľudia začnú navzájom napádať kvôli politikom. Keby sa to rozšírilo máme tu občiansku vojnu napríklad Ficov tábor proti anti-Ficovmu táboru.

Ak atentátnikovi vadilo čo sa deje v kultúre, tak kľudne nech sa kultúrna obec spája a protestuje – nech si proste vyberú niekoho kto v nasledujúcich voľbách Fica porazí – ale podľa pravidiel. Veď aké by to boli preteky, ak by ostatní bežci nevedeli predbehnúť toho prvého, načo by nejaký priaznivec tých zaostávajúcich bežcov toho prvého odstrelil. Veď to je celé zle majme v sebe už nejakú férovosť. A mnohých schopných a čestných to môže naopak odradiť, aby vôbec do politiky išli.

Takýto čin v histórii nášho štátu nemá obdobu. Ale podhubie plné agresivity a nenávisti tu bolo. Predpokladám že po tomto čine sa niektoré veci v našom štáte zmenia. Rád by som sa mýlil, ale vnímam to tak, že nastane posun k prísnejšiemu režimu. Súčasná vláda už doteraz urobila veci ktoré tu nemajú obdobu – ako ovládnutie štátneho rozhlasu a televízie či zrušenie špeciálnej prokuratúry. Myslím si, že po tomto atentáte sa situácia nezlepší naopak zhorší.

Vláda má väčšinu v parlamente a kopu času poprijímať kadejaké zákony a urobiť rôzne opatrenia. Táto vláda viac komunikuje so štátmi ktoré majú diktatúru. To by samé o sebe nebolo vôbec zlé. Ale po tomto čine sa ľahko môže stať, že im partneri z Číny, Ruska, Azerbajdžanu atď. poradia ako predchádzať takýmto situáciám. V tom vidím veľké riziko, že sa náš štát prikloní k diktatúre.

Všade kde sa obzriete existuje hierarchia. Aj v štáte musí vládnuť ten najschopnejší. Z tohto pohľadu prajem pánovi Ficovi, aby sa uzdravil. A ak chce niekto, aby Fico a jeho vláda skončili, nech to urobia férovo, uspejú vo voľbách a vytvoria vládu, ktorá bude funkčná. Pretože všetko potrebuje vládcu – správcu každá firma, obec, mesto aj každý štát potrebuje nejakú formu správy, inak by tu bol chaos a anarchia. Čo sa stalo už sa neodstane, ale poučme sa z toho a bojujme za svoje ciele legálnymi, férovými prostriedkami. 

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437019x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie