Založ si blog

Ľudské energetické polia.

Či už ste ateista alebo veriaci, zrejme sa zhodneme, že každý človek niečo vyžaruje. Minimálne nejaké teplo vyžarujeme, ale veda toho zistila oveľa viac, je to aj nejaký minimálny elektrický prúd a podobne. Ale aj z emocionálneho hľadiska keď sme smutní, nahnevaní či veselí aj toto naše okolie vníma.

Každý z nás žijeme na nejakom mieste, takisto pracujeme a trávime voľný čas. Pritom prichádzame do styku s určitými ľuďmi. My ovplyvňujem ich a oni nás do istej miery alebo sú to aspoň nejaké podnety ku ktorým zaujímame stanovisko. Cítime čo z toho čo nás obklopuje sa nám páči, čo menej a čo vôbec.

To čo sa nám páči by sme mali podporovať – rozmnožovať a naopak to čo sa nám nepáči voči tomu sa bránime a snažíme sa to eliminovať. Pritom je podľa mňa dôležité uvedomiť si, že oplácaním – rozmnožujeme. Pretože ak si niečo čo sa nám nepáči predstavíme ako zhnité jablko, tým že si toto zlé konanie s niekým oplácame, akoby sme dávali na kôpku stále nové zhnité jablká – jednoducho ich počet narastá.

Naopak ak si navzájom oplácame niečo pekné, dobré čo nás teší a robí radosť nám aj ľuďom ktorým to oplácame, je to akoby sme na kôpku hromadili krásne, šťavnaté chutné jablká najrôznejších vôní a chutí.

Jednoducho to zlé ktoré k nám prichádza by sme sa mali snažiť do istej miery absorbovať, brániť sa proti tomu, ale snažiť sa to neoplácať. Z karmického hľadiska je možné aj to, že konanie ktoré prichádza teraz od niekoho ku nám a nepáči sa nám, mohlo vzniknúť tak, že v minulých životoch sme my sami konali toto čo sa nám teraz nepáči dotyčnému človeku.

Vtedy ako páchatelia sme nepociťovali ujmu z takéhoto konania. Ale teraz ako obete intenzívne preciťujeme nesprávnosť takého konania. Tu by dával zmysel aj Ježišov výrok s ktorým som si dlho lámal hlavu: „Milujte svojich nepriateľov“. Ježiš nepovedal nič len tak. A podľa mňa to, že tento výrok dáva zmysel vtedy ak pripustíme existenciu minulých životov a karmy netreba slepo ignorovať, ale slobodne o tom uvažovať. Veď Ježiš povedal aj: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“.

Teraz je tu však doba kedy by sme to už mali byť schopní zniesť. Preto ak na chvíľu dáme bokom cirkevný a tiež materialistický dogmatizmus začnú zrazu jednotlivé čiastočky – Ježišove výroky a podobne – do seba krásne zapadať ako nádherný obraz z puzzle.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377260x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie