Založ si blog

Cirkevná totalita tiež skončila.

Dnes 17.novembra si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. Komunistická diktatúra bola porazená a máme konečne slobodu. V tom komunizme bolo aj veľa dobrých vecí len nemali zakazovať vieru v Boha, perzekuovať a vraždiť ľudí s iným názorom.

Žiaľ podobné to bolo aj s cirkvou. Áno dobre čítate bolo obdobie doslova cirkevnej totality, kedy sa ľudia s iným názorom za pomoci inkvizície prenasledovali a vraždili. Toto si tiež treba pripomínať. Toto bola duchovná diktatúra. Tiež v tom učení cirkvi bolo veľa dobrého, hlavne to, kde sa opiera o písma a tiež cirkevní hodnostári urobili veľa dobrého, ale to ich ešte neoprávňuje brániť ľuďom slobodne myslieť a hľadať pravdu. Veď hádam na to, aby sme prijali pravdu nepotrebujeme mučiteľov. Pravdu treba nájsť a potom nám je vo všetkom nápomocná.

Čo sa týka materiálnych pomerov máme sa tak ako si zaslúžime. V tejto krajine je ešte veľa nedostatkov, ale skutočne vážme si, že máme slobodu slova, slobodu vierovyznania a podobne. Nie je totiž nič horšieho ako keď vás pre iný názor alebo to, že ste si dovolili na niečo sa opýtať o niečom pochybovať upália na hranici alebo umučia. Žiaľ toto je temná história katolíckej cirkvi.

Možno to bola odplata, že komunistický režim zase prenasledoval cirkevných hodnostárov. Mohli tak spoznať aké je to nesprávne niekomu ubližovať kvôli jeho viere. Dnešné časy aj keď sa nám možno nezdajú extra výnimočné, predsa len majú čosi do seba. Zdá sa mi akoby nikdy predtým nemali ľudia také možnosti dopátrať sa k pravde. Teraz je to len na nich samotných už sa nemajú na čo vyhovárať, prekážky sú odstránené.

Časy keď tu pôsobil a žil syn Boží Ježiš boli výnimočné. Bola tu obrovská príležitosť na prelomenie temnej bariéry. Žiaľ práve židovská cirkev ktorá to mala podporovať a ochraňovať, tešiť sa z toho sa postavila ostro proti a prvých kresťanov prenasledovali a vraždili. V minulom storočí v nemeckom národe pôsobil Abd-ru-shin. Tiež to bola veľká šanca na nadšený prielom temna. Žiaľ temno nie náhodou práve vtedy pozdvihlo svoju hlavu a nacistický režim sledoval a znepríjemňoval život Abd-ru-shina a jeho rodiny. Jeho nasledovatelia sa nemohli pokojne stretávať a slobodne zhovárať.

Takže čo sa slobody týka vyzerá, že sme sa konečne posunuli dopredu tým správnym smerom. Môžeme za to podľa mňa vďačiť všetkým prenasledovaným, mučeným a zavraždeným Ježišovým nasledovníkom, Abd-ru-shinovým nasledovníkom a samozrejme všetkým čo rovnako trpeli kvôli pravde a túžbe po slobode. Samozrejme najväčšia vďaka patrí Bohu, ktorý na tejto Zemi prostredníctvom Abd-ru-shina zakotvil Svetlo. Misky váh osudu sa akoby pod ťarchou všetkých tých nevinných obetí a zvýšeného tlaku Svetla naklonili v náš prospech – v prospech SLOBODY a v prospech možnosti slobodne hľadať PRAVDU.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380834x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie