Založ si blog

Židovská cirkev zapríčinila vyhnanstvo Židov.

To že židovská cirkev dbala na dodržiavanie ustanovení, ktoré im dal prostredníctvom Mojžiša Boh, im slúži ku cti. Ale akože nespoznali, že Ježiš je Mesiáš? Nemali kompletné informácie – nevedeli napríklad, že sa narodil v Betleheme a podobne. Závideli Ježišovi, že koná zázraky aké oni nedokážu konať? Nezniesli kritiku od Ježiša? Dovtedy boli totiž oni u ľudí veľavážení. Vadilo im, že Ježiš nevyšiel z ich radov a nebol tak, ako oni študovaný?

Dnes sa nám to zdá nepochopiteľné, že ho nespoznali a dali ho zavraždiť ako bohorúhača. Naozaj bolo ich EGO také silné, že sa takto zreteľne postavili proti Bohu? Je pravda, že niektorí kňazi prijali Ježiša, ale bola ich menšina a väčšina si presadila svoje. Ako sa píše v písmach: „Kameň ktorý stavitelia zavrhli stal sa kameňom uholným.“ Kameň uholný je ten kľúčový, ktorý to všetko drží pohromade, pri starých technológiách stavby.

To že židovská cirkev dala zavraždiť Ježiša a prenasledovali jeho učeníkov a nasledovníkov malo svoje tragické následky pre celý národ. Židia boli po týchto udalostiach násilne vyhnaní zo zeme zasľúbenej. To by sa nikdy nestalo, keby boli Bohu verní a prijali Ježiša. Židia žiaľ ešte dodnes neuznali Ježiša za Mesiáša.

Aký zmysel to má pre nás? No taký že kresťanské cirkvi sa správajú veľmi podobne ba ešte horšie. Kresťanské cirkvi si dovolili ustanoviť vlastné vysvetlenia – dogmy a teraz tieto svoje dogmy oslavujú, nechcú sa ich vzdať.

Kresťanské cirkvi nechcú uznať Abd-ru-shina za Radcu, ktorého nám Ježiš vyprosil u Otca. Je to ako cez kopírak, čo robila židovská cirkev s Ježišom, ibaže už nemajú takú moc, nemôžu vraždiť. Je vôbec možné, že sú cirkvi také slepé?

Kresťanským cirkvám slúži ku cti, že zachovali Ježišov odkaz a prijali Starý zákon od Židov. Takisto jednotliví predstavitelia kresťanských cirkví urobili za tie storočia veľa dobrého podporovali vzdelanosť, pomáhali chudobným, chorým a opusteným. Každý kto dobre koná si určite zaslúži dobrú odmenu.

Vnímam však u cirkevných hodnostárov aj obrovskú namyslenosť a egoizmus, že dávajú ľuďom svoje dogmy a výklady a bránia ľuďom prijať Abd-ru-shina a jeho vysvetlenia. Každý cirkevný hodnostár by sa mal zamyslieť komu sa vlastne zodpovedá či cirkvi alebo Bohu. Podľa mňa by sa mali viac báť Boha ako pápeža a cirkevnej vrchnosti. Už to že v tom je rozpor je smutné, pretože cirkevná vrchnosť by mala byť v súlade s vôľou Božou. Žiaľ nie je.

Národ slovenský by si mal dať pozor, aby od cirkvi všetko bezmyšlienkovite neprijímal, lebo ako vidíme na národe izraelskom môže to mať fatálne následky. Ľudia by mali prijímať od cirkvi len to čo dal Boh a nie ich vlastné výmysly a bludy. Z uvedeného vyplýva, že kto sa poctivo nenamáha a slepo dôveruje cirkvi môže mať problém.

Samozrejme netreba veľa, stačí dobre konať, dobre žiť a snažiť sa svoje chyby naprávať. Lenže cirkev nemôže beztrestne zabíjať pravdu. Žiaľ teraz je cirkev ako štopeľ na prameni zo živou vodou, ktorá chce tryskať k ľuďom. Tragické je to, že keby sa ľudia z toho prameňa živej vody napili, už by nikdy nechceli páchať zlé veci. Cirkev vraví, že toto je aj ich cieľom len žiaľ nedokážu ľudí presvedčiť, že konať dobro sa oplatí. Ich fatálnou chybou je však, že bránia ľuďom prijať Abd-ru-shinove učenie, ktoré tú schopnosť má.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377287x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie